10.kolo: Újezdec-Těšov vs Ostrožská Nová Ves

28.05.2013 08:41

Neděle 26. 5. 2013  OP ŽÁKŮ

 

TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV   -   OSTR. NOVÁ VES                   4 : 0     (3:0)

 

Sestava: Tomáš Řezníček © - Michal Kundrata, David Váňa, Karel Řehák, Martin Kelíšek – Ondřej Srník, Jan Lekeš, Leoš Bachůrek, Marek Vaškovic – Jakub Hlinský, Michal Daněk

 

Střídala: Jakub Kubáň, Adam Stojaspal, Štěpán Bachůrek

 

Všichni jsme věděli, že zápas v O. N. Vsi si kluci prohráli sami. Proto byla velká snaha soupeři vše vrátit. Vzhledem k tomu, že věkové složení mužstev je stejné, že počasí je příjemné, že nálada v týmu je fantastická, není to úkol nemožný.

I když opět schází několik jmen (Terka Řezníčková, Marek Brulík, Tomáš Kelíšek a Filip Lekeš), není důvod dnešní sestavě nevěřit. Hned při vstupu do kabiny cítím, že dnes se prostě neprohraje. Za ty roky s nimi už dokážu odhadnout jejich nálady a stavy.

Klukům na tabuli vysvětluji co kdo dnes bude hrát, co od každého na jeho postu čekám a oni (hlavně v první půli) do puntíku vše splnili.

Největší důvěru dostal Honza Lekeš. Jako nejzkušenější ze všech převzal post středního záložníka s tím, že je jen na něm kdy vystřelí na bránu, kdy přihraje, kdy si dá sólíčko. A on zahrál suprově.

V 10. minutě jeho dalekonosnou střelu z přímého kopu brankář hostí neudržel, v následující skrumáži si udělal prostor David Váňa a otevřel skóre - 1:0.

O tři minuty později si míč ke střele „sešteloval“ Míša Kundrata a krásnou střelou zpoza velkého vápna rozvlnil síť podruhé – 2:0.

Necelé dvě minuty před koncem první půle využívá Míša Daněk Ondrova centru a vedeme 3:0.

Ten výsledek je obrazem naší přímočaré a jednoduché hry. Z obrany jdou míče dlouhými, přesnými nákopy přes zálohu do nebezpečných pozic u soupeřovy branky, naši nevypouští žádný souboj, je radost se na ten fotbal dívat.

Těsně před koncem si Tomáš v brance musel zavzpomínat na minulý zápas. Při jedné střele míč na drnu neskutečně odskočil a málem mu skončil za zády.

O přestávce bylo třeba kluky jen trošku uklidnit v jejich sebevědomém rozletu a upozornit, že druhá půle z naší strany nikdy moc zářivá není. Hlavně její počáteční minuty.

A potvrdilo se to i dnes. Převaha byla najednou více na straně hráčů z Ostrožské Nové Vsi. Naši snad pod dojmem dostatečného náskoku, snad už s myšlenkami na své počítačové hry, vyklidili pole. Trvalo dvacet minut, než se dostali do hry. A to ještě mohou děkovat Tomovi, který několika krásnými zákroky udržel čisté konto.

Až sedm minut před koncem všechny uklidnil Honza. Převzal míč na půlce a své dlouhé sólo zakončil prudkou střelou, která doslova otočila ruce hostujícího brankáře. Mohl sice v poslední fázi i přihrát volnému spoluhráči, ale zlobit za to na něho nešlo. Za svůj dnešní výkon si tuhle gólovou tečku zasloužil.

Tak jako celý tým po závěrečném hvizdu poděkování jak ode mne, tak od našich věrných diváků.

JS

FOTO ZDE