12.kolo: Šumice vs Újezdec-Těšov

09.06.2013 12:48

Šumice  vs  Újezdec-Těšov                 3:2       (2:0)

Branky: ? - Brulík Marek, Váňa David

Sestava:  Řezníček Tomáš - Kundrata Michal, Váňa David, Kelíšek Tomáš, Hlinský Jakub

- Srník Ondřej, Lekeš Jan ©,Bachůrek Leoš, Vaškovic Marek – Lekeš Filip, Kelíšek Martin

Střídali: Kubáň Jakub, Daněk Michal, Brulík Marek, Řehák Karel

 
Do posledního utkání na horké půdě sousedních Šumic jsme šli s cílem domácím zápas co nejvíce ztížit. Postavení v tabulce i soupiska domácích ukázala, že máme méně šancí na tři body než domácí. Navíc jsme se s trenérem Pačinkem shodli na tom že tenhle rozhodčí nám utkání v Šumicích pokazil již několikrát. Ne že by jsme kvůli němu někdy prohráli, ale vždy ten zápas hodně zkazil.
První půlku jsme začali hodně vlažně a opatrným přístupem k osobním soubojům dávali domácím hodně prostoru dopředu i k zakončování. Dnes dobře chytající Tom, ale držel naše šance na úspěch v zápasu hodně vysoko. Asi ve 14.minutě po jednom opatrném souboji u čáry přišel nečekaný centr na druhou stranu a domácí útočník střelou k tyčce otevřel skóre utkání 1:0. V 18.minutě byla za faul Davida v pokutovém území nařízena první penalta utkání pro domácí. Penaltu si nachystal domácí golman. Hrdinou okamžiku dvou brankářů se, ale stal náš gólman Tomáš Řezníček a v poklidu nevýraznou střelu zlikvidoval. Ve 26.minutě jsme po nachlup stejné akci jako při prvním gólu obdrželi i druhý gól 2:0. Místy až vyhecované utkání, kdy se oba soupeři vzájemně požduchovali a tahali za ruce i za dres.Tohle ale zůstávalo bez zájmu rozhodčího. Již tehdy jsme se s domácí lavičkou shodli na tom, že to může přerůst v něco většího.
O poločasové přestávce jsme nabádali naše hráče hlavně k tomu aby trochu přitvrdili v osobních soubojích a neuhýbali ze soubojů.
Začátek druhé půlky začali domácí hodně vlažně a naši je za to ve 43.minutě potrestali. Filip Lekeš vybojoval míč, posunul jej Davidovi Váňovi a ten z první vyslal Marka Brulíka proti samotnému brankáři. Marek se porpvé v sezóně a i celkově v žácích trefil 2:1. To nám vlilo krev do žil a zatlačili jsme domácí spíše na jejich půlku. Jenomže na hřišti to čím dál tím více vřelo. Rozhodčí chvílemi nevěděl co pískat a tak se kluci mleli víc a víc. V 51.minutě utekl po křídle domácí kapitán až do našeho vápna. Dle rozhodčího jej Honza Lekeš fauloval a tak rozhodčí nařídil druhou penaltu. Honza byl ale hodně rozjetý jelikož dle něj a našeho brankáře penalta v žádném případě nebyla. Domácí tuhle druhou penaltu bezpečně proměnili 3:1. Honza ještě vyfasoval za připomínky žlutou kartu. Jenže od této chvíle již nebylo v našich silách zchladit horké hlavy našich hráčů a proto se na hřišti hodně přitvrdilo. Chvilkama to vypadalo i na sádru. Ještě navíc jsme dokázali v 62.minutě snížit Davidem Váňou 3:2. To už opravdu rozhodčí hru těžce nezvládal a vůbec nevěděl co píská. Vyrovnat jsme již nedokázali ale naštěstí se ani kluci neporvali. Po závěrečném hvizdu si všichni hráči podávali ruce jako staří dobří známí bez jakýchkoliv emocí. Ještě jsme museli některé hráče brzdit aby nešli rozhodčímu vynadat. Nakonec se nic takového nestalo.
 
Hodnocení:  Nervózní utkání díky rozhodčímu nakonec domácí zvítězili jelikož dali o gól více než naši. V ničem nás výrazně nepřehrávali a ani v ničem nezaostávali. Osobnost tohoto utkání asi jednoznačně vyberu Tomáše Řezníčka, kdy ani za jeden gól vyloženě nemohl a vychytal spoustu šancí domácích hlavně v první půlce.
 
Mike