13.kolo: Újezdec-Těšov vs Bánov

06.05.2012 12:02

Újezdec-Těšov  vs  Bánov                  4:1   (1:1)

 

Branky: Lekeš Filip, Lekeš Jan, Gazdík Jan, Kovařík Filip – Münster

 

Sestava: Řezníček Tomáš – Lekeš Jan, Srník Ondřej, Váňa David, Řezníčková Tereza – Kelíšek Martin, Gazdík Jan, Bachůrek Leoš, Vaškovic Marek – Lekeš Filip, Kovařík Filip

Střídali: Janiga Marek, Daňek Michal, Kubáň Jakub

 

Za krásného skoro až letního počasí, na čerstvě upraveném hřišti, přivítali naši žáci soupeře z nedalekého Bánova. Chystal se zápas pravdy. Obzvlášť po podzimním cirkuse na hřišti soupeře. Již v týdnu se nám rozrostla marodka o Tomáše Kelíška, jenž je po operaci. Tudíž jsme postrádali již dva hráče základní jedenáctky. Kromě Toma je stále mimo hru Marek Mrázek.

Náš vstup do utkání je velmi rozpačitý a nejistý. Úvodní dvacetiminutovka se nám opravdu moc nepovedla. Celkově je to taková „přetahovaná“ uprostřed hřiště s nepříliš velkými šancemi na obou stranách. A tak je nutno sáhnout ke střídání. Jakýmkoliv zásahem hráče probudit. Když se to začíná pomalu dařit, přichází studená sprcha.

Zhruba ve 23.minutě zatáhnul krajní záložník Bánova míč až k rohovému praporku odkud se pokoušel centrovat. Míč ale „padáčkem“ zapadl za Tomášova záda, k tyči naší branky – 0:1.

Po několika nevydařených šancích se v 28.minutě dostal, po kombinaci našich útočníků, k samostatnému úniku na bránu hostí Filip Lekeš. Zachoval chladnou hlavu před vybíhajícím brankářem, kličkou ho obešel a pohodlně vyrovnává – 1:1.

To nalilo našim hráčům konečně krev do žil a až do konce první půle obléhali bránu hostí – bohužel bez gólového efektu, když se postupně nezapsali do střelecké listiny Honza Gazdík, Leoš Bachůrek, Filip Kovařík a Filip Lekeš. A tak se šlo ze hřiště za nerozhodného výsledku.

O přestávce nebyly v kabině žádné „hromy – blesky“, ale spíše jsme se děcka snažili vyhecovat. Se spoustou z nich jsme mluvili už před začátkem zápasu. Přesvědčovali je, že fotbal hrát umějí, kličku si umí udělat a vystřelit taky. Je jen třeba větší odvahy a sebevědomí. Nyní jim to všechno znovu připomínáme.

Do druhé půle pak naši vběhli jako vyměnění. Hráli si své bago a bylo jich najednou plné hřiště. K tomu všemu přidali bojovnost a tak se téměř po celou druhou půli hrálo jen na půlce hostí. A gólové akce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Ve 41.minutě, po našem rozehraném rohovém kopu, z 30-ti metů napřáhnul Honza Lekeš a krásná střela nekompromisně zapadla k tyči – 2:1.

O pět minut později se k něčemu podobnému těsně za hranicí vápna odhodlal i Honza Gazdík. A jeho rána  dopadla zhruba na stejné místo jako ta předchozí - 3:1.

V 63.minutě se dočkal konečně své první branky i Filip Kovařík, když unikl na půlce obráncům a šel sám na brankáře. Toho oklamal kličkou a poslal míč placírkou do prázdné branky - 4:1. Jelikož již žádná další akce neslavila úspěch byl toto výsledek konečný.

 

Hodnocení: Po tentokrát již jen váhavé první půli (ne prospané, jako v minulých utkáních) a jednoznačné druhé části musím vyzdvihnout celé mužstvo. Každý si plnil své úkoly a sem tam přidal i něco navíc. Obranná čtyřka pracovala velmi zodpovědně, nová stoperská dvojice Honza Lekeš – David Váňa se dobře doplňovala a hráče Bánova k ničemu většímu nepustila. Záloha tvořila hru a hrála dobře i dozadu. Útok dnes hlavně dokázal podržet míč, narazit si i se záložníky a borci byli trvalou hrozbou pro branku hostí. A do toho všeho se aktivně zapojili i střídající hráči.

Ale pochvalu bych chtěl vystřihnout Terezce Řezníčkové. Hrála na jaro svůj první zápas a hned na hřišti „nejlepší chlap“. Nepustila soupeře k ničemu a když i třeba někdy míč minula, tak svou tvrdostí a neústupností dokázala soupeře natolik rozhodit, že za ni vzniklý požár v pohodě zahasil některý ze stoperů. Potlesk, který ji doprovázel při odchodu z trávníku, si určitě zasloužila.

 FOTOGRAFIE ZDE 

Report: Mike ( JS, JP)