15.kolo: Újezdec-Těšov vs Šumice

20.05.2012 18:51
Neděle 20. 5. 2012

Újezdec-Těšov  vs  Šumice                                1:9  ( 0:3 )

Branky: Lekeš Jan - Ondřej 3, C.Dvořák 2, Gášek 2, Zálešák, Pančocha

Sestava: Řezníček Tomáš – Srník Ondřej, Lekeš Jan, Váňa David – Vaškovic Marek, Bachůrek Leoš, Gazdík Jan ©, Lekeš Filip, Kelíšek Martin – Kovařík Filip, Mrázek Marek

Střídali: Řezníčková Tereza, Kubáň Jakub, Daněk Michal

Za až tropického nedělního dopoledne nastoupili naši žáci k prestižnímu sousedskému duelu proti Šumicím. Již před zápasem jsme zjistili, že se soupeři uzdravil a je připraven vyběhnout ke svému prvnímu jarnímu utkání nejlepší střelec soutěže Václav Ondřej. A Josef Pančocha je taky zdravotně v pořádku. Hned bylo jasné, že to nebude lehké utkání. A nejenom proto, že Šumice budou mít na trávníku tyto dva borce. Naši totiž, sotva toto zjistili, měli srdce v kalhotách. Marně jsme jim říkali, že pokud podají takový výkon jako v minulých zápasech, nemají se čeho bát. Hrát se dá proti každému soupeři. Ale snaha vychází naprázdno. Smutné je taky to, že hlavně starší kluci (včetně kapitána), mají poraženecké myšlenky předem. Místo aby v dobrém strhli ty mladší, je tomu přímo naopak.

Již od prvních minut si hosté vytvořili několik šancí, které naštěstí ještě góly neskončily. Ale borci v zeleném zatápěli naší obraně pořádně. V 15. minutě, po ose Pančocha – Ondřej, další nebezpečný protiútok a míč se třepotá v naší síti poprvé. Když za tři minuty uhodilo podruhé, bylo jasné, že nebude stačit bránit jen jednoho hráče. Když ve 25. minutě přidali borci Šumic další pozdrav do Tomášovy sítě, hráli již s lehkostí a grácií podzimního půlmistra soutěže. Naštěstí  už do poločasu  další branku nevsítili a tak do kabin se jde „jen“ za stavu 0:3.

Ani jednomu trenérovi se do šatny o poločase nechtělo. Křičet nemělo smysl. Tak jsme se tam, každý zvlášť, jen na minutu a pár slov zastavili a nechali ať si hráči všechno vyříkají sami. Až těsně před nástupem na hřiště znovu burcujeme děcka k lepšímu výkonu.„Jdeme to srovnat?“, letí dotaz kabinou. „Jasně!!!“, ozývá se odhodlaná odpověď…ale bohužel, za pár minut na ploše je po energii…. 

Do druhého poločasu jsme sice nastoupili trochu lépe, přidali na důrazu a již si vytvořili i několik šancí. Ale soupeři, který hrál s pohodovou lehkostí, jsme stále nestačili. Ve 41.minutě už je to 0:4. Jediná naše gólová situace se zrodila ve 44. minutě. Ve vzdálenosti asi 22 metrů od brány hostí byl faulován Filip Lekeš. K exekuci přímého kopu se postavil jeho bratr Jan a křižnou střelou nedal brankáři šanci 1:4. Ovšem Šumické hráče ta branka ještě více „nakopla“ a po ní nám krásnými akcemi ukazovali jak se hraje fotbal. Vypracovali si spoustu šancí, při nichž naši borci jen víceméně přihlíželi a tak, když tři minuty před koncem neproměnil hostující gólman pokutový kop, je konečný výsledek 1:9 je pro nás milosrdný.  

Hodnocení: „Komplex Šumice“ (Ondřej-Pančocha) opět zafungoval stoprocentně. Naši hráči jako kdyby nevěděli čí jsou a za koho hrají. Dokonce se mi zdálo, že jsou snad i pohádaní – vůbec se spolu nebavili, nevolali si. Útok nepodrží míč (přetížená záloha i obrana) – záloha má „dny otevřených dveří“ nedokáží si dát míč nebo něco vymyslet a obrana nestíhala vše – brankář držel co mohl, ale 20 nájezdů za zápas nezvládne ani „spidermann“. Nejvíce se mi líbil Jan Lekeš, který byl, alespoň v prvním poločase, jako jediný důrazný. Po přestávce z přímého kopu dal jediný náš úspěch. A i když se snažil co mohl, nezvládal vše hasit po propustném zbytku týmu. Po nemoci kvalitní výkon odvedl i David Váňa, světlé chvilky měli Leoš Bachůrek a Filip Lekeš.

Pozn. JS: Všechny naše hráče znám dlouhé roky a opravdu už dnes před zápasem bylo z mužstva cítit odevzdanost. Nálada na bodu mrazu. Nefungují vztahy mezi ročníky. Naše snaha (trenérů) dostat děcka z letargie působí vždy jen pár minut. Smutné je i to, že opět slyšíme od vedení dalšího soupeřova týmu, „U vás pořádně hrají jen ti mladí….“ Jako kdyby duely se silnými protivníky „odtahala“ bývalá přípravka. Asi ta děcka mají v sobě jiné návyky…

MIKE, (JS, JP)

FOTO ZDE...


Ostatní výsledky:

 

O.N.Ves              

Bánov

4:6

Prakšice

Buchlovice

6:0

Jarošov

Nivnice

2:4

Ostr.Lhota

volno