16.kolo: Ostrožská Lhota vs Újezdec-Těšov

27.05.2012 12:29

Ostrožská Lhota  vs  Újezdec-Těšov           2:1  (1:0)

 

Branky: Pavlas , Zelený - Mrázek

Sestava hostů:

Řezníček Tomáš – Řezníčková Tereza, Lekeš Jan, Váňa David, Kundrata Michal – Vaškovic Marek, Lekeš Filip, Gazdík Jan (C), Kovařík Filip – Mrázek Marek, Bachůrek Leoš

Střídali: Kelíšek Tomáš, Kubáň Jakub, Daněk Michal, Srník Ondřej

 

Po domácím debaklu se Šumicemi nás čekal soupeř ze spodní části tabulky, ovšem s dobrými jarními výsledky. Mužstvo Ostrožské Lhoty. Moc jsme nevěděli co od domácích očekávat. Ale rozhodně jsme si chtěli spravit chuť po ostudné prohře z minulého týdne.

Z marodky se po měsíci vrátil Tomáš Kelíšek, k zápasu nemohl jen Martin Kelíšek (střevní potíže). Všechna dlouhodobá zranění jsou doléčena.

 

Celý první poločas se hrál opatrně z obou stran, soupeři ze sebe navzájem měli respekt. Šance: nic moc na obou stranách. Domácí hrozili jen třemi většími hráči s jejichž akcemi si naše obrana poradila. Pustili jsme je jen k dalekonosným střelám, které Tomáš v brance v poklidu likvidoval. Naši po pěkných kombinacích se většinou dostali jen na hranici vápna, kde zakončovali často nevýraznou střelbou, nebo se zamotali mezi přesilu obránců a o míč přišli. Z celého prvního poločasu tak zůstal v paměti jen, pro nás hořký, moment, kdy jsme inkasovali. Domácí ve 27.minutě zahrávali volný přímý kop téměř z půlící čáry. Centr do vápna na penaltu dobíhal útočící hráč, ovšem bez teče. V ten moment si náš brankář vybral slabší chvilku. Míč podběhl a ten mu skončil v síti.

 

Po celou druhou půlku bylo z našich cítit jak moc chtějí urvat vítězství na svou stranu. Hráli pěkný kombinační fotbal a domácí mnohokrát bránili i v devíti. Hrozili jen staršími rychlými hráči. Ve 48.minutě jsme zahrávali stoperem Honzou Lekešem volný přímý kop z asi čtyřicetimetrové vzdálenosti. On ale trefil bránící hráče na hranici velkého vápna a ti dokázali odkopnout míč až daleko na naši půlku Na přihrávku číhal jediný jejich útočník. Utekl všem našim obráncům a podél brankáře zvýšil vedení na 2:0. Asi v 55.minutě jsme po centru z pravé strany „do ohně“ dokázali vstřelit kontaktní branku Markem Mrázkem. Náš tlak na domácí sílil, bohužel ale vyrovnání jsme se nedočkali.

 

Hodnocení: Nakonec odcházíme s prázdnou ze zápasu, kde jsme minimálně remízu mohli uhrát. Šťastnější domácí to uznali taktéž. Celý zápas jsme se snažili, ale vždy scházel kousíček štěstíčka. Když k tomu přidáme i první nešťastný zápas našeho brankáře (za celou sezonu neměl výkyvy a vždy byl oporou) jedeme domů, bohužel, bez bodu. Nejlepšího hráče bych tentokrát vybral Davida Váňu. Klidný,soustředěný výkon bez výkyvů. Trvalka našich zadních řad. I Leoš Bachůrek měl jeden ze svých lepších zápasů. Zbytek mužstva střídavě slunečno až zataženo.

Výkon nebyl špatný. Ovšem mentální projevy některých hráčů je nutno zmínit. Kladný příklad je Terka. Ta dokázala nabudit spoluhráče. Ale někdy je, soupeře a taky diváky „srovnat do latě“. Takové výlevy jsou k dobru mužstva.

Ty záporné ovšem, spíše starších hráčů, nutno ale vymýtit. Až moc často totiž nadávali protihráčům, rozhodčímu nebo dokonce i svým spoluhráčům.(Oni vědí kdo).

Nutno si uvědomit, že za podobné excesy může být hráč vyloučen a hlavně nikdo není v týmu od toho, aby hodnotil jiné!!!!!!! Na to jsou trenéři.    

 

Mike (JS, JP)

FOTO ZDE...