18.kolo: Buchlovice vs Újezdec-Těšov

10.06.2012 17:11

Buchlovice  vs  Újezdec-Těšov                     1:5   ( 0:4 )

 

Branky: ChovanecGazdík Jan 3, Lekeš Filip, Mrázek Marek

 

Sestava hostů: Řezníček Tomáš – Srník Ondřej , Lekeš Jan , Kelíšek Tomáš , Váňa David – Kovařík Filip , Lekeš Filip , Gazdík Jan (C) , Vaškovic Marek – Mrázek Marek , Bachůrek Leoš

 Střídali: Řezníčková Tereza, Kelíšek Martin, Jakub Kubáň, Michal Kundrata, Michal Daněk

 

Do areálu v Buchlovicích jsme dorazili k poslednímu mistrovskému utkání sezony 2011/2012 v době, když začínal smáčet trávník lehký déšť. Během rozcvičování déšť zesílil, ale těsně před zahajovacím hvizdem úplně ustal.

Hra tedy začínala na mokrém trávníku opatrněji, ale brzy začali přebírat iniciativu na hřišti hosté. Domácí měli pouze dva až tři starší hráče jinak to byli povětšinou kluci stejně velcí nebo menší než naši. Tak se v průběhu zápasu prosazovali spíše individuálními akcemi a proto jen sem tam zahrozili. Z toho důvodu nám vycházela kombinační hra a dostávali jsme se na dostřel domácí svatyně.

A tak už v 5.minutě se po závaru ve vápně od Filipa Kovaříka dostal míč až k Honzovi Gazdíkovi a ten rozvlnil domácí síť poprvé 0-1. Našim rostla křídla s každou další akcí. Už ve 14.minutě se ukázali ve výborném světle středopolaři, když Honza Gazdík zadovkou našel na vápně Filipa Lekeše a ten se nemýlil. Podél brankáře zvýšil naše vedení 0-2. Tím nastalo uklidnění v našich řadách a hlavně Honza Gazdík a Filip Lekeš se proměnili spíše v nahrávače, a svým spoluhráčům předkládali velmi pěkné přihrávky a zkoušeli i další akce. Díky tomu se už v 18. minutě měnilo skóre potřetí. To po závaru z hranice šestnáctky předložil Filip Lekeš míč svému kolegovi ze středu pole Honzovi Gazdíkovi a ten se nekompromisní střelou už podruhé zapsal do střelecké listiny 0-3. A dál tlak na domácí bránu narůstal. Ve 24.minutě vedeme už o čtyři branky. Opět akce po ose Filip Lekeš – Honza Gazdík – míč v síti 0-4. To znamená že náš kapitán touhle střelou završil dnešní hattrick. Do kabin se jde za, pro nás velmi hezkého skóre 0:4.

Marně o přestávce krotíme horké hlavy „mistrů světa“. Do druhé půlky nastupují jako vyměnění. Domácí díky naší nesoustředěnosti a nedůrazu ožili a třikrát se dostali do nebezpečných akcí, které naštěstí Tomáš likvidoval.

Naši na sebe začínají pokřikovat a začíná být zle. Po celou druhou půlku se hra odehrávala spíše uprostřed hřiště, kdy se oba soupeři čas od času dostali i do zakončení ovšem bez kýženého efektu na obě strany.

A tak k další změně skóre došlo až v 65.minutě. To se trefil po přihrávce Filipa Lekeše do černého Marek Mrázek 0-5. Filip se tak třetí asistencí pasoval do role vrchního nahrávače. Jenže hned z rozehrávky se domácím individuální akce konečně vydařila. To jejich kapitán přešel přes tři naše a vsítil jediný úspěch svého týmu 1-5.

 

Hodnocení: Opět zápas dvou půlí jako na jaro mnohokrát. První půle velmi vydařená kdy není moc co komu vytknout. Druhá půle, kdy není moc koho pochválit.

 

Osobnosti zápasu: Dnes se dařilo a největší měrou se zasloužili na výsledku Honza Gazdík (3góly+1asist) a Filip Lekeš (1gól+3asist), oba se snažili tvořit hru nejen pro sebe ale i pro své spoluhráče (hlavně v první půli – druhá byla už křečovitější). V obraně velmi dobře zahrál David Váňa a Tomáš Kelíšek – stálice našich obraných řad. A v neposlední řadě brankář Tomáš Řezníček, kdy pro něj šlo o zápas, kdy toho moc nenachytal o to větší cenu má těch pár těžkých zákroků které vylapal.

 

Výhrou v posledním duelu tak oslavili své 12. narozeniny Marek Vaškovic (9.6.) a Tomáš Kelíšek (11.6.)

 

MIKE (JS, JP)

 

FOTO ZDE...