18.kolo: Prakšice-Pašovice vs Újezdec-Těšov

20.05.2013 07:48

Prakšice-Pašovice  vs  Újezdec-Těšov                       6:1   (1:1)

Branky: Řezníček 2 , Hlavín 2 , Dedík , Zemánek  -  Kelíšek Tomáš

Sestava: Řezníček Tomáš - Kundrata Michal, Lekeš Jan, Řehák Karel, Kelíšek Martin - Vaškovic Marek, Kelíšek Tomáš, Bachůrek Leo, Srník Ondřej - Lekeš Filip, Váňa David

Střídali: Brulík Marek, Daněk Michal, Bachůrek Štěpán, Hlinský Jakub

 

Za pěkného ale větrného počasí jsme k dalšímu mistrovskému zápasu přijeli do nedalekých Prakšic. Jelikož  jejich žáci bojují o celkové vítězství v soutěži byl náš hlavní cíl odehrát zápas se ctí. Ještě před úvodním hvizdem se došli přiznat někteří naši hráči, že v sobotu se zúčastnili celodenního republikového finále ve florbale. K tomu Filipa trápil již během týdne stehenní sval, nicméně to chtěl zkusit a týmu pomoci.

V první půlce jsme útočili po větru. A i díky němu jsme již v 7.minutě vedli 0:1, to když dalekonosnou ránu Honzy Lekeše brankář jen vyrazil a Tom Kelíšek jej následně přehlavičkoval. Domácí útoky byli povětšinou ze střední vzdálenosti nebo po standartách. V desáté minutě jde z trávníku Filip. Zraněné stehno mu nedovolilo pokračovat ve hře. Stále ale naši statečně bojují a s borci Prakšic hrají vcelku vyrovnanou partii. A to i přesto, že domácí mají na trávníku deset hráčů ročníků 1998 a 1999. My čtyři. Až v 28.minutě unikl po křídle malinký záložník domácích a podél tyče a našeho gólmana nepochopitelně zavěsil. 1:1. Tenhle stav vydržel až do poločasu. Těsně před jeho koncem se  pokusil Filip ještě jednou zapojit do hry. Nejde to. Proto jsme jej nechali o poločase převléct do civilu.

V druhé půlce jsme hráli proti větru a bylo to znát. Asi do 45.minuty se s větrem nemohli dorozumět ani domácí. Postupně si na něj ale zvykli a začali ho nepříjemně využívat. A z přibývajícím časem začínali odpadávat fyzicky i naši florbalisti. K tomu se přidalo nepříjemné zranění Toma Kelíška. Po jednom ze soubojů o míč opouští hřiště s bolestivou grimasou v obličeji. Další naše ztráta. A k tomu ještě Ondra už druhý zápas nastupuje s rukou v dlaze, při běhání nic příjemného. To vše bylo příčinou, že jsme během deseti minut, od 45. do 55.minuty, inkasovali hned třikrát - 4:1 a téměř úplně přestali hrát. Domácí do konce utkání dokázali nakonec ještě dvakrát překonat našeho brankáře (který dnes bohužel neměl svůj den) - 6:1

Hodnocení: Po třech celkem vydařených a odbojovaných utkání přichází opět propad. Tentokrát ale vinou zranění a fyzické indispozice klíčových hráčů. Na druhou stranu, je dobře, že kluci žijí nejen fotbalem, ale hrají i jiné sporty.

MŘ,JS

Foto Zde