2.kolo: Újezdec-Těšov vs Šumice

09.09.2012 13:28

NEDĚLE 9. 9. 2012 – 2. MISTROVSKÝ ZÁPAS ŽÁKŮ

SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV              vs            ŠUMICE                       1 : 4 (1:3)

 

Sestava:

Řezníček Tomáš ©

Daněk Michal, Lekeš Jan, Kelíšek Tomáš, Kelíšek Martin

Srník Ondřej, Lekeš Filip, Bachůrek Leoš, Vaškovic Marek

Kundrata Michal, Váňa David

Střídali: Hlinský Jakub, Brulík Marek, Řehák Karel

Za krásného počasí jsme se chystali na derby utkání se sousedními Šumicemi. Tahle utkání bývají zlomová pro obě mužstva. My trenéři už tomu říkáme „komplex Šumice“. Pokud jde totiž o utkání přátelské a o nic nejde tak vítězíme, ale pokud jde o body neumíme svou hru prodat. Nebylo tedy pro nás ani moc překvapivé když, sotva přijel autokar s hosty, slyšíme v kabině: „Ti sů velicí, tých je…“

Věděli jsme, že po výkonnostní stránce jsou kluci připraveni dobře, ale psychicky poletovali po minulém rozstřílení Bánova až někde hodně vysoko v oblacích. Do toho již zmíněný „komplex“. Bylo nutné je dostat na zem. Šlo to ale velmi ztuha.

V Šumicích probíhají hody a tak mile překvapili jejich žákovští trenéři. Dostáváme od nich hodové vdolečky (docela po utkání ta dobrota „zhořkla“).

Do samotného zápasu jsme vstoupili hrozivě a již po šesti minutách prohráváme 0:1. Bohužel nás tento brzký gól neprobudil. Hra ve středu hřiště byla vyrovnaná ovšem do zakončení se dostávali pouze hosté. V 18.minutě po nedorozumění brankáře s obránci prohráváme vlastním gólem již 0:2. Ani druhá branka nikoho z našich nevyburcovala a ve 26.minutě po levém křídelním prostoru prošel hostující útočník až do vápna a z velkého úhlu propálil Tomáše potřetí - 0:3.                                                         Jedinou větší akcí před hostující brankou jsme využili v 35.minutě. David Váňa zahrával rohový kop a Filip Lekeš hlavou usměrňuje míč k tyči - 1:3.

Na začátku druhého poločasu jsme otočili Davida Váňu s Honzou Lekešem ve snaze ještě oživit hru a pokusit se o vyrovnání. Docílili jsme sice rozhýbání naší hry ale do vyložených šancí nás dobře hrající zadáci hostů mockrát nepustili. Naopak asi v 60.minutě odehráli míč tak šikovně že vyslali svého útočníka do brejku a ten se nemýlil - 1:4.

Hodnocení: „Komlex Šumice“ opět zafungoval naplno. První půli katastrofa asi všichni daleko za svými možnostmi. Druhý poločas se hru podařilo rozhýbat ale toužebné ovoce to nepřineslo. Po celý zápas si nedokážeme kloudně přihrát, uvolnit se, naběhnout si …. Spíše to vypadalo, jako by hody byly u nás a všichni už se těšili  po prohýřené noci domů na hodový oběd. Dnes nejde vybrat našeho nejlepšího hráče. Není prostě koho vyzdvihnout..

FOTO ZDE