BLAHOPŘÁNÍ K ŽIVOTNÍMU JUBILEU

02.05.2021 09:20

Dnešního dne, v neděli 2. května, slaví své životní jubileum, sedmdesáté narozeniny, bývalý náš aktivní fotbalista a později masér, pan Miroslav, „Kameň“ Mikliš.

O jeho kariéře, o tom, co s fotbalem a kolem něho zažil, by se dalo popsat spoustu stránek. Fotbal, to je totiž Mirkova velká vášeň, o které dokáže, kdykoliv a kdekoliv, živě diskutovat. Málo kdo ví, že si dlouhá léta psal i svou osobní kroniku. Z ní jsem si dovolil publikovat dvě starší fotografie.

Mira patří ke generaci hráčů, která tvořila historii našeho fotbalového oddílu v sedmdesátých letech. Jména jako Mir. Mikliš. Jar. Mikliš. Zd. Červenka,    F. Man, L. Červenka, C. Hanák, Fr. Hanák, M. Soviš a mnohá další se hluboce zapsala do historie tohoto sportu v naší TJ.

Po ukončení aktivní hráčské kariéry přešel „Kameň“ na post masérský. Mnozí z nás si ještě pamatují jeho „výběhy“ s černým kufříkem. Tuto činnost pak dlouhá léta konal také v zahraničí. I zde na něj určitě rádi vzpomínají. 

I v současnosti je dnešní oslavenec stále platným členem TJ. Nejenom tím, že se pomáhá starat o závlahový systém fotbalových hřišť, ale také neustále  přichází s mnoha nápady jak a co kde vylepšit. Popřípadě jaká akce, jaký „špíl“ by se mohl domluvit.    

K lásce k fotbalu přivedl i své dva syny. Romana a Mirka. Oba oblékali dres „Sokola“ od žákovských let. Dnes jsou z nich trenéři mládeže a členové Výkonného výboru. A snad v rodinné tradici bude pokračovat i vnouček Davídek, který dnes dědovi určitě také k narozeninám bude přát.

Za sebe i za ostatní, kteří se kolem dění v naší TJ pohybujeme, chci Mirovi poděkovat za vše, co dosud pro fotbal a chod oddílu u nás udělal. Hlavně ale chci popřát pevné zdraví, spokojenou rodinu a spoustu elánu do dalšího života.  

 

Josef Srník, předseda TJ