OSLABENÝ DOROST V ŠUMICÍCH BOJOVAL STATEČNĚ

13.08.2017 12:59

Sobota 12. 8. 2017                                      KS dorost

TJ Šumice  - TJ SOKOL Újezdec – Těšov 4 : 0  (2:0)

Sestava: Srník Ondřej – Kelíšek Miroslav, Lekeš Filip ©, Jurák Michal, Mikliš Vít,
               Jančář Petr, Bachůrek Leoš, Bachůrek Vojtěch, Řehák Karel,
               Koplík Michal, Brulík Marek

ŽK: Vít Mikliš

I když dnes kluci prohráli, je třeba každého z nich pochválit. Od sestavy, v níž byli tři žáci, se nedaly očekávat zázraky.
Vybrali jsme si „prázdninovou daň“. Marek Vaškovic, Kuba Hlinský a Kuba Pindeš jsou na dovolenkových pobytech, Míša Kundrata má taky jinou akci než fotbal. Dost drsný zásah do základní jedenáctky. 
Ale i tak jsme všichni v bodík doufali, bohužel, nepodařilo se…
Naši šli do utkání s dobrou náladou. To dokazují i fotografie pořízené těsně před úvodním hvizdem (pak už s praporkem pobíhám u lajny).
Věděli, že nemají co ztratit.
Úvodní dvacetiminutovku vydrželi vcelku bez pohromy a dokonce ohrožovali domácí branku. Škoda, že míče většinou jen svištěly kolem ní a mezi tři tyčky žádný nezapadl. 
Ale přišly chyby dvou nejzkušenějších hráčů a bylo zle.
Napřed Filip, na netradičním místě stopera, místo aby pokračoval ve hře, avizoval ofsajd a přestal hrát. Domácí trestali (20').
O dvě minuty (22') později Ondrovi rukama proklouznul lehký míč a šumičtí podruhé šanci využili.
Ale ani nepříznivý stav naše neodradil. Oba chybující se rychle otřepali, dál patřili k oporám. Všichni kluci se dál snaží o korigování stavu. Zvlášť ke konci poločasu už jsme málem gól v síti domácích viděli.
V druhé půli, do které Zbyněk trošku rozestavení hráčů pozměnil, opět branka po naší chybě (52').
To Vítek málo odkopnul míč v malém vápně a toho domácí hráč hned využil. Jednomu z našich nejmladších není co vyčítat. Vždyť je to stále ještě „žáček“ a musel odedřít celé utkání. Stejně jako Vojta a nejmladší z tria Míša Jurák (roč. 2004 na místě předstopera!!!).
Až ta poslední, dalekonosná přesná střela, byla „čistou“ brankou domácích (55'). Pěkně zaplula Ondrovi pod břevno.
Snad jen po dobu pěti minut po této trefě působili naši odevzdaně. Ta „deka“ přijít musela. Pak ale znovu nacházejí chuť do hry. Ale sil ubývá. Dohráváme s gólmanem a pěti – šesti hráči v poli. Klobouk ale předeme všemi. Zápas nezabalili.
 

P.S. Do zápasu měl zasáhnout i Filip Zajda, hráč ČSK Uh. Brod, „poslaný“ k nám za Tomáše Kelíška. Pátečního tréninku se zúčastnil, dnes ale scházel. A jak to bude dál?  
Kdo ví?
……Přece jenom, odchovanci jsou odchovanci. 

 -josr-