Družba s Opatovou nad Váhom

08.10.2012 02:25

Družba s Opatovou nad Váhom

Společné setkání hráčů a funkcionářů naší TJ a družebního oddílu z Opatové nad Váhom, které proběhlo za krásného slunečného sobotního odpoledne 29. září, se opravdu povedlo.

Po všech stránkách. Vždyť jak jinak by se stalo, že celý týden po této akci se o ní pochvalně vyjadřují nejen naši členové, ale chodí i děkovné maily ze slovenské strany.

Výprava z Opatové dorazila už před půl dvanáctou. Po krátkém přivítání v klubovně a předání dárků hosté velmi příjemně překvapili i žádostí navštívit hrob bývalého předsedy pana Řezníčka. Kytku a malý věneček zde dva z nejstarších členů jejich výpravy a pamětníci „starých časů“, včetně zástupců nového výboru a taky našich funkcionářů, položili.

Jak se postupně na stadion dostavovali hráči a činovníci domácího klubu , začala ve větší míře i zábava. Z loňského našeho zájezdu na Slovensko se už spousta lidí poznala a tak došlo na družné debaty a vzpomínky.

Hlavní částí programu bylo dvoj utkání bývalých fotbalistů. Tentokrát se nám podařilo oba zápasy vyhrát ( nad 50let 5:3, mladší 10:2). Všichni hráči na trávníku převedli velmi výborné výkony. Samozřejmě úměrné svému věku a času kdy se naposledy s míčem na hřišti potkali. Zvláště u našeho mladšího výběru bylo poznat, že se „kluci“ schází na hřišti každý týden. Ještě by dokázali potrápit nejeden soutěž hrající tým.

Hlavní bylo, že se fotbalem bavili nejenom samotní hráči, ale i příchozí diváci. V zápasech se sice vždy počítá výsledek, ale po těch dnešních byla přednostní jiná věta: „O toto jde“, to když jsme se spolu s Lenkou Hrickovou (ona za slovenský tým všechno zařizovala) a několika hráči Opatové a našeho klubu rozhlédli po těch plně obsazených stolech před kavárnou, kde společně seděli pomíchání zástupci obou klubů. Lidé se setkali a bavili. O to opravdu nejvíce šlo.

Při tom všem „mumraji“ došla řeč i na další spolupráci jak výborů našich oddílů, tak jednotlivých týmů.

A po dvou akcích, které už jsme společně zažili není důvod nevěřit, že se plány vydaří.

Velké poděkování za hladký průběh sobotního odpoledne patří nejen sudím (Miroslav Mikliš st., Stanislav Červenka), ale hlavně Jiřce Kaucké (vládla kavárně) a jejím dcerám, Františku Hanákovi (zajistil spoustu uzenářských pamlsků) a taky Jindřichu Bistrému (vše zvěčnil okem fotoaparátu).

 

Sponzory akce byli: VODO-TOPO Karel Kubiš, Hospůdka „U Kubišů“, hospoda „U Čechů, Raciola Uh. Brod, A-Z Elektro, Spojovací materiál – Stanislav Šmíd

 

Josef Srník

Fotografie zde