MEDAILOVÝ VÍKEND PŘÍPRAVKY

27.11.2017 04:59

Bronzová sobota - FOTO

V sobotu 25. 11. proběhl tradiční turnaj přípravek Memoriálu Antonína Hrubého v hale Gymnázia JAK, který pořádá Jednota Orel Uherský Brod. Turnaje se účastnily nám dobře známé týmy Hradčovic, Bánova, brodského Orla a pro nás zatím neznámého družstva z Domanína.

Do turnaje jsme jako každoročně vstoupili nejtěsnější prohrou s Bánovem, ale protože jsme ve zbylých zápasech už neprohráli a jako jediní jsme i sebrali body vítězi turnaje Hradčovicím, umístili jsme se nakonec na 3. místě. Naše hra směrem dopředu nebyla pro soupeře tentokrát příliš nebezpečná, v několika zápasech jsme se nebyli schopni prosadit ani ke střelbě, a když už jsme soupeře přetlačovali, tak naše střely končily na tyčkách nebo těsně vedle brány. Na druhou stranu nám celkem vycházela obranná hra, za celý turnaj jsme dostali pouze 3 góly.

Ale přece jen vezeme do Újezdce i jedno individuální vítězství. Markéta Jančářová rozdílem několika tříd ovládla soutěž v žonglování a už v průběhu předvádění svého výkonu si vysloužila mohutný aplaus jak od diváků, tak i od svých soupeřů.

Z turnaje ve Starém Městě dvě zlata - FOTO

V neděli 26. 11. se malí fotbalisti a fotbalistky přípravky zúčastnili turnaje v sálové kopané ve Starém Městě. Kromě našich hráčů se na turnaji představily i přípravky Nedakonic, Stříbrnic a Kostelan nad Moravou.

Turnaj byl rozdělen na samostatné soutěže mladší a starší přípravky systémem každý s každým a posléze rozhodujícím utkáním o 3. místo a o celkového vítěze každé kategorie.

Na turnaj jsme odjížděli bez konkrétního cíle, jednak z důvodu neznámých soupeřů, s jejichž sílou ani taktickou vyspělostí jsme zatím nebyli konfrontováni, a rovněž z důvodu absence několika hráčů základní sestavy, včetně naší dlouhodobě nejlepší hráčky. Už po prvních minutách prvního zápasu, který odehráli starší, jsme věděli, že nebudeme na turnaji jenom do počtu. Osobní nasazení a zaujetí hrou našich opor i jejich mladších spoluhráčů bylo příjemným překvapením nejen pro trenéry, ale i pro všechny rodiče a příbuzné, kteří se opět v hojném počtu dostavili a po celou dobu naše hráče povzbuzovali. Důležitější však bylo, že výrazně zlepšená hra všech hráčů přinášela výsledky a nakonec jsme v obou kategoriích vyhráli všechny zápasy ve skupinách.

Časový souběh obou finálových zápasů nám trochu zkomplikoval rotaci a nasazování hráčů, protože i malí hráči u nás musejí hrát soutěžní zápasy starší přípravky. Nakonec byla ale obě utkání úspěšná a jak starší, tak i mladší přípravka svá vlastní finále vyhrály, navíc obě bez inkasovaného gólu.

Po poledni jsme se vraceli do Těšova a Újezdce nejen s oběma poháry pro vítěze, ale i s dobrým pocitem z výrazně zlepšené hry každého jednoho hráče.

Pavel Holeš, trenér přípravky

 

Velké blahopřání našim mladým fotbalistům.

A také velký dík trenérům Pavlu Holešovi a Tomáši Mikulcovi za přípravu dětí, rodičům za nezištnou pomoc.

Moc dobře ze svých zkušeností vím o čem pro ně víkend byl.

 

Josef Srník