MEMORIÁL DVOU LEGEND

02.08.2017 03:19

V sobotu 22. července se na fotbalovém stadionu v Újezdci u Luhačovic uskutečnil už pátý ročník dorosteneckého fotbalového turnaje, který byl z původního „Memoriálu Františka Jančáře“ přejmenován na „Memoriál dvou legend – Františka Jančáře a Františka Řezníčka“.
Oba pánové totiž v minulosti patřili k velkým osobnostem TJ SOKOL Újezdec – Těšov.
František Jančář jako sekretář fotbalového oddílu byl znám svou bezmeznou láskou a oddaností k této hře. Pana Františka Řezníčka místní pamatují jako dlouholetého předsedu TJ a toho jenž dotáhl do zdárného konce svůj velký sen – vybudovat nové travnaté hřiště.
Mimo názvu dostal letos turnaj i přídomek „mezinárodní“. Vedení TJ v posledních letech znovunavázalo družební styky se slovenskou TJ Opatová nad Váhom, a právě její dorostenci se v sobotu spolu s ČSK Uherský Brod, SV Bojkovice a domácími mladíky turnaje zúčastnili.
A odvezli si i pohár za druhé místo. Ve finálovém souboji je jednoznačně přehráli kluci z Bojkovic.
V duelu o třetí příčku „přejeli“ hráči Uherského Brodu mírně oslabený domácí tým.
Nejlepším hráčem a zároveň i střelcem dorosteneckého klání spalovaného žhavým letním sluncem byl vyhlášen Patrik Martinec ze SV Bojkovice, brankářem Dominik Mokoš z Opatové.
Po celou dobu akce panovala mezi všemi hráči i funkcionáři příjemná, pohodová nálada ke které přispěli svými výkony rozhodčí, pánové Korolovych, Tokoš a Pindeš i celý domácí pořadatelský tým.
Vedení TJ SOKOL Újezdec – Těšov děkuje městu Uherský Brod, KFS Zlín a OFS Uh. Hradiště za pomoc při přípravě této vydařené akce. 

Výsledky jednotlivých zápasů:

SV Bojkovice      -     ČSK Uh. Brod         2 : 1
TJ Opatová         -     TJ SOKOL              2 : 1

O třetí místo:
ČSK Uh. Brod     -      TJ SOKOL             5 : 1

Finále
SV Bojkovice      -       TJ Opatová          10 :0

 

FOTO


Josef Srník