3. kolo: Nedachlebice - Újezdec-Těšov 4:3 (2:1)

22.08.2011 13:15

Sestava hostů:
Mikulec - Šmíd ml., Mařica, Novosad, Kobzinek - Roder (46. Vacula), Vystrčil, Uher, Slinták, Šmíd st. (75. Coufalík) - Pilka
Připraven na střídání: Zábranský

Branky hostů: Pilka, 2 x Slinták
ČK: Šmíd ml., Pilka

Tentokrát jsem vědomě čekal s psaním reportáže prá dní, aby jsem se ji snažil napsat bez emocí a objektivně ikyž je to velmi těžké. V Nedachlebicích se prostě nevyhrává. Za poslední dva zápasy, které jsme tam hráli jsme dostali 6 branek a 4 z toho byly z penalty! Ale pojďme od začátku zápasu.
Domácí nastoupili aktivněji, ale nám se brzy podařilo hru vyrovnat a díky lepšímu pohybu jsme byli aktivnější. Dalekonosná sřela Šmída skončila ještě těsně vedle, ale po dobré kombinaci ve vápně Pilka otevřel skóre 0:1. V dobré hře jsme pokračovali, ale další branku se nám nepodařilo vsítit. Domácí byli nebezpeční hlavně při rychlém přechodu do útoku. Otočit skóre se však domácím podařilo jen a jen díky naší nesoustředěnosti a lehkovážnosti. Domácí vyrovnali střelou z velké dálky, která gólmanovi Mikulvoci nešťastně a zbytečně proklouzla až do sítě 1:1. Druhá branka padal o pár minut později. Novosad tak dlouho váhal s rozehrávkou až míč odkopl soupeřovi na nohu a ten po průniku do vápna otočil na 2:1. Dlouho trvalo než jsme se otřepali z tak náhlého zvratu po takových chybách. A to domácí mohli ještě po závarech zvýšit, nastřelili i tyč. Přece jen jsme mohli nakonec také vyrovnat, ale Mařicova technická střela skončila také na tyči.
Do druhé půle jsme šli s tím, že je v našich silách zápas znovu otočit. Bohužel značnou čáru přes rozpočet nám udělal penaltový zákrok Vystrčila, penaltu domácí proměnili 3:1. Ale nepoložili jsme se. Po kombinaci a průniku do vápna snížil v zápětí Slinták na 3:2. To nás nabudilo a po dalším tlaku se nám po závaru ve vápně podařilo opět Slintákem srovnat, 3:3. Další technickou střelu Vystrčila vyškrábl domácí gólman nad břevno. Po odraženém míči netrefil poloodkrytou bránku Mařica. Náš tlak se stupňoval a po další samostatné akci čistým hattrickem Slinták otočil regulérním gólem na 3:4. Jenže to už se začali dít zajímavé věci. Pomezní Janča k údivu všech (i domácích) zvedl praporek pro údajný ofsajd a bránění gólmanovi ve výhledu. To bylo asi 12 minut před koncem, takže stav zůstal 3:3. Byli jsme si vědomi toho, že můžeme zápas pořád strhnout na naši stranu a zvítězit, ale také tu bylo stále nebezpečí inkasování. Několik málo minut před koncem utkání došlo k rozuzlení zápletky, bohužel s pomocí rozhodčích. Po rohu domácích a následném závaru zabránil ramenem hostující Šmíd jistému gólu. K opět všeobecnému údivu po konzultaci s pomezním nařídil rozhodčí další penaltu a vyloučil našeho hráče pro údajnou ruku. Domácí penaltu proměnili, 4:3. Poté ještě po protestech hostů vyloučil rozhodčí Pilku. Závěr se už konal mimo hřiště. Pořadatelská služba, místo aby se starala o klidný odchod všech hráčů do kabin, vyměňovala si názory s našimi hráči a realizačním týmem.