NEPŘESVĚDČIVÁ, ALE PŘESTO VÝHRA

29.10.2017 20:16

Neděle 29.10.2017                                               KS dorost

Slavoj Jarošov  - TJ SOKOL Újezdec – Těšov  2 : 4  (1:1)

Sestava: Srník Ondřej – Hlinský Jakub, Vaškovic Marek, Bachůrek Leoš, Mikliš Vít
             - Pindeš Jakub (81' Bačík Kryštof), Lekeš Filip, Koplík Michal, Jančář Petr
              – Brulík Marek (77' Kelíšek Miroslav), Zajda Filip

Branky: Filip Lekeš 3 (26' 0:1, 52' 1:2, 64' 2:3), Petr Jančář 1 (68' 2:4)

ČK: Leoš Bachůrek 70' (ŽK 24' + 70')

ŽK: Ondřej Srník 65', Petr Jančář 73'

Tři body vydřené na těžkém podmáčeném terénu a za občasných silných poryvů větru.
A vydřené i v soubojích se svými vlastními emocemi. Stejně jako v minulých dvou zápasech se naši kluci až moc často soustředili na hádky, bohužel i mezi sebou, nekoncentrovali se na hru a podle toho vypadal i první poločas. K tomu všemu ještě katastrofální přihrávky, nedůraz v soubojích, zmatek…
V tom druhém už to bylo o něco lepší, ale i tak jsme dostali zbytečně žluté karty a bohužel i jednu červenou.
Paradoxně ji viděl dnes jeden z našich nejlepších. Leoš Bachůrek. Při absenci Michala Kundraty a Zdenka Moravanského nastoupil ve stoperské dvojici s Markem Vaškovicem.
A byla to trenérova velmi dobrá volba. Po mnoha zápasech bylo Leoše na hřišti konečně zase vidět. Jako kdyby se znovu našel. Jen ty nervy kdyby dokázal krotit.
Stejně jako vcelku spolehlivý a jistý Ondra. Ten nafasoval žlutou kartu za dohadování se s našim vlastním pomezním sudím (naštěstí byl tak soudný, že po zápase se šel Zbyňkovi Buráňovi sám omluvit).
Ne, nebyl to od našich nijak zářivý výkon. Ještě, že se střelecky dařilo Filipovi. I když se měli domácí na jeho bránění soustředit, dokázal jim vstřelit čistý hattrick.
Rozhodující pro zisk tří bodů bylo i to, že na každý zásah domácích jsme dokázali ihned reagovat. Zvlášť otočka v druhém poločase ukázala kdo je na hřišti větším pánem. Po docela kuriozní druhé brance domácích ( přímý kop na naši bránu chtěl dorážet jejich útočník, Ondra se snažil na míč reagovat, ale oba na mokrém terénu uklouzli a balon zapadl nikým nezasáhnut do sítě) hned za minutu Filip znovu skóre otočil, Peťa za chvilku přidal další branku a kluci už zápas do vítězného konce přece jenom dotlačili.  

FOTO

-josr-