OPOŽDĚNÉ PODĚKOVÁNÍ

18.04.2020 07:11

Několikrát denně jezdím, či chodím, kolem našeho sportovního areálu.

A každý den je mi víc a víc líto, že na trávnících, vzorně upravovaných Zdeňkem Řezníčkem, se neprohání žádný fotbalista, neprobíhá žádný trénink ani jiná aktivita.

Nedávné rozhodnutí Výkonného výboru FAČR jen potvrdilo to, co jsme všichni vzhledem k situaci s pandemií COVID-19 čekali.

Pro tuto sezonu je se soutěžemi konec. A nejen fotbalovými.

fotbal-ut.webnode.cz/news/vv-facr-ukoncil-amaterske-souteze/

fotbal-ut.webnode.cz/news/rozhodnuti-vykonneho-vyboru-ceske-asociace-stolniho-tenisu/

Než toto všechno začalo, podařilo se vedení TJ uskutečnit velkou jarní brigádu, na které přidali ruce k dílu i zástupci ostatních organizací v našich obcích. Areál slouží, a i nadále bude, všem a tak pomohli hasiči, Súsedé, Rozmarýn („mladý“ i „oldi“).

 Tenkrát, v sobotu 14. března, bylo ještě povoleno setkání max. 30 osob. Nás bylo, po skupinkách, celkem 27. Za krásného, skoro už jarního dne, se toho stihlo spoustu. Oprava střech, reklamních ploch a střídaček, vyhrabání trávníků, demontáž starého oplocení, úprava chodníků,  ...     

Prostě se sešla správná parta, která to vzala „od podlahy“, s humorem a v pohodě.

O oběd se nám postaraly Hanka a Eliška Lorencovy, pitný režim byl taky zajištěn, všechno klaplo na výbornou. Není tedy divu, že akce byla zakončena s harmonikou.

Všem, kdo pomáhali, patří velký a upřímný dík.

FOTO

Já vím, je to poděkování opožděné, ale v uplynulých týdnech jsem i já měl, díky všemu co se kolem děje, trošku jiné starosti a myšlenky. Ono i na psaní musí mít člověk tu správnou náladu.

 

V úterý 14.4. vešla ve známost nová nařízení naší vlády. Krizového „koronavirusového“ štábu. Snad, za pár týdnů, alespoň tréninky začnou.

Bohužel, na hodovou zábavu můžeme už teď zapomenout. Co se dá dělat.

Až to zase bude možné, poradíme si jinak.

Možná by pak bylo dobré vymyslet něco společně se všemi, kteří pomáhají areál budovat a udržovat.

 

Josef Srník