STOLNÍM TENISTŮM SKONČILA SEZONA

20.04.2019 10:33

Naši stolní tenisté se po letech znovu vrátili do "domovské" tělocvičny na ZŠ v Újezdci. Několik brigádnických hodin odpracovali na tom, aby prostory byly regulérní pro soutěžní utkání a pak už se vrhli do tréninků a soutěžních klání. 

Předseda oddílu, Pavel Lekeš, zpracoval následující zhodnocení uplynulého ročníku. Dá se říct, že mimo nesplněného snu "Áčka", byl celkem úspěšný.

 

Sezona 2018/2019 (návrat do „nové velké“ tělocvičny v Újezdci)

Před touto sezonou jsme se všichni těšili na návrat do nových zvětšených prostor naší tělocvičny v Újezdci. Velikost tělocvičny byla téměř zdvojnásobena, což pro nás znamená možnost hrát na 6ti stolech (dříve pouze 3). Před zahájením tréninků jsme ovšem museli řešit významné nedostatky. Především se jednalo o absenci jakékoli stínící techniky. Tady musím znovu poděkovat a ocenit skvělý přístup vedení TJ a to hlavně předsedovi Jožkovi Srníkovi, kteří zajistili nemalé prostředky na uhrazení závěsů (21 000,-Kč) a vyřešení tohoto pro nás klíčového nedostatku. Před sezonou byly také zakoupeny 2 nové stoly značky Butterfly Space Saver 22 (27 000,-Kč), abychom prostor mohli opravdu plnohodnotně využít.

Stolní tenis TJ SOKOL Újezdec - Těšov - "A" : Peter Kováč, Jindřich Kostka, Pavel Lekeš, Michal Švehla

A-tým

KS.1.třídy (znovu neúspěšný boj o Divizi)

Cílem A-čka před sezonou bylo, stejně jako minulá léta, pokusit se znovu probojovat do divize. Vzhledem ke druhé příčce, kterou jsme obsadili v minulé sezoně, jsme před sezonou patřili společně s Nivnicí a Fryštákem (spadli loni z Divize) mezi favority soutěže. Začátek byl skvělý, prvních 6 vítezství a průběžná vedoucí příčka po ¼ soutěže nám připadala jako samozřejmost, navíc s vědomím, že postupovat budou pravděpodobně první dvě mužstva. Na poslední příčce se hned od začátku oddělil Spartak Hulín, takže dole se „hledal“ už jen druhý sestupující.

Ale…pak přišel herní útlum a hlavně úzký kádr našeho A-mužstva, kdy jsme nenastupovali kompletní způsobil, že následovalo 8 proher přerušených pouze jednou remízou v Dolním Němčí C a  6 zápasů před koncem sezony jsme se ocitli na 8.příčce v ohrožení sestupu.

Nakonec klíčový zápas v sestupem ohrožené Bylnici jsme vyhráli 11:7, navíc překvapivá výhra i na druhý den v třetích Kunovicích B  10:8 definitivně potvrdila naši záchranu. Na závěr jinak nepovedené sezony jsme ještě zahráli vyrovnaná utkání s oběma postupujícími a po dobrém výkonu těsně prohráli ve Fryštáku 10:8 a v posledním zápase remizovali s vítězem soutěže Nivnicí.

Do KS 2.třídy nakonec spolu s Hulínem sestupuje Dolní Němčí B.

 

Úspěšnosti: Pavel Lekeš 84%, Peter Kováč 59%, Michal Švehla 52%, Jindřich Kostka 28%, (Stanislav Živnéř 37% … odehrál méně jak 50% zápasů)

(pro lepší orientaci v tabulkách …vítezství 4body, remíza 2, prohra 1bod)

TABULKA

 

B-tým (RP 1.třídy)

B-éčko stejně jako minulé roky nastupovalo o 2 třídy níže jako A-tým v RP1 nejvyšší regionální (okresní) soutěži. Letos oproti minulým létům jsme i s Béčkem byli v ohrožení sestupu, což toto mužstvo v posledních mnoha letech nezažilo. Asi 4 kola ke konci soutěže, kdy jsme byli na 9. příčce, jsme museli nastupovat v nejsilnější sestavě, abychom bodovali a nesestoupili do RP 2.třídy, zóna sestupu v té době mohla být až 4 mužstva.

Nakonec se vše zdařilo a bylo s toho 7.místo. Sestup se týkal nakonec posledních 3.mužstev. Do krajské 2.třídy postupuje vítěz Kunovice D.

Úspěšnosti :  Stanislav Živnéř 72%, Radomír Březina 66%,  Jaroslav Chmelař 47%, Zuzana Lekešová 34%   

(František Man 59%,..odehrál méně jak 50% zápasů)

TABULKA

 

C-tým (RP 2.třídy)

C-éčko, které hraje o soutěž níže jako B-éčko se celou sezonu pohybovalo v horních patrech tabulky a to i přesto, že nenastupovali v nejsilnějších sestavách. Zásluhu na tom mají především výborné výkony nestárnoucího Františka Mana, ale překvapivě i mladých  hráčů z Déčka Jakuba Surého a Romana Lekeše.

Nakonec stejné umístění jako Béčko 7.místo, ale bez „záchranářských“ starostí.

Úspěšnosti : Stanislav Heinrich 60%,

(Jakub Surý 69%, František Man 66%, Roman Lekeš 62%, Ladislav Švehla 43%, Miroslava Příhodová 28%   …odehráli méně jak 50% zápasů)

TABULKA

 

D-tým (RP 4.třídy)

D-éčko, které z většiny tvořila naše mládež se postaralo o největší překvapení této sezony, když celou soutěž vyhrála a postoupila do RP 3.třídy.

Největší zásluhou na tom měli už zmínění Jakub Surý, který s úspěšností 93,59% byl nejlepším hráčem soutěže a Roman Lekeš s úspěšností 81,58% byl čtvrtý.

Další úspěšnosti: Petr Švihký 61%, Radim Veverka 42%

(Michal Procházka 45%, David Pummer 33%, …odehráli méně jak 50% zápasů)

TABULKA

 

Žáci-mládež

Krajské bodovací turnaje mládeže (dále KBTM)

Jako minulá léta se i letos zúčastňujeme KBTM. Jedná se o 8 turnajů pro mládež do 18ti let na úrovni Zlínského kraje.

Pokud má Zlínský Krajský svaz ST finanční přebytky, tak dle úspěšnosti a účasti v těchto turnajích rozděluje dotace pro oddíly. (poslední roky jsme určitý obnos obdrželi)

Systém turnaje se hraje jako „OPEN“ tzn. všechny věkové kategorie společný turnaj, pouze dle výkonosti tzn. dle nasazovacího žebříčku nalosování do 4členných skupin a dále pak „pavouk“ o umístění. Potom se výsledky dodatečně rozdělují do kategorií dorost, starší žáci, mladší žáci, nejmladší žáci.

Významného úspěchu se podařilo dosáhnout v soutěži mladších žáků Romanu Lekešovi, který skončil celkově na 2.místě, když vyhrál 3 z 8mi turnajů. Nejcennější na tomto úspěchu je především to, že se nám podařilo držet krok s hráči ligového klubu KST Zlín, kde mládež trénuje denně a mnohdy i dvoufázově.  David Surý ve stejné kategorii obsadil 15.místo.

V kategorii starších žáků obsadil Roman Lekeš 5. a David Surý 26.místo.

V kategorii dorostu skončil Jakub Surý na výborném 10. a Roman Lekeš na 11.místě.

Po skončení posledního turnaje ve Slavičíně bylo prvních šest ze všech kategorií oceněno. Vítězové pohár,

medaile a diplom, 2.a3.místo medaile a diplom, 4.-6.místo diplom.

 

Konečné pořadí KP mladších žáků - 2018/2019  

1.

DALAJKA  Daniel

Zlín- KST

2.

LEKEŠ  Roman

Újezdec - Těšov- TJ Sokol

3.

KOLEČKÁŘ  Matyáš

Hluk- KST

 

Konečné pořadí KP starších žáků - 2018/2019  

1.

KOZELEK  Ondřej

Hluk- KST

2.

SIGMUND  Michael

Holešov- TJ

3.

KOPEČNÝ  Roman

Kostelec- TJ Sokol

4.

MAREŠ  Lukáš

Otrokovice- TJ Jiskra

5.

LEKEŠ  Roman

Újezdec - Těšov- TJ Sokol

 

Žáci-mládež

RP starších žáků

V soutěži starších žáků regionálního přeboru družstev jsme po dohodě se Sokolem Vlčnov před sezonou doplnili sestavu na tento rok o Ondřeje Mošťka.

V první části soutěže jsme skončili na 2.místě z celkově 16ti družstev. (1.třída-8družstev, 2.třída-8dr.)

V druhé části došlo k sestupu a postupu dvou družstev mezi třídami a hrálo se znovu jednokolově a poprvé v historii jsme tuto soutěž vyhráli.

Ve třetí části po rozdělení na 3skupiny jsme skončili na 3.místě z celkově 19ti družstev. (1.třída-6družstev, 2.třída-6dr.,3.třída-7dr.)

Úspěšnost 1.části:  Roman Lekeš 95%, David Surý 55%, Ondřej Moštěk 52%.

Úspěšnost 2.části:  Roman Lekeš 100%, David Surý 55%, Tomáš Králík 52%, Ondřej Moštěk 45%.

Úspěšnost 3.části:  Roman Lekeš 81%, Tomáš Králík 63%, David Surý 37%, Ondřej Moštěk 22%.

Tabulka 3.části

1.

KST Dol.Němčí A

20

 
 

2.

AMON Kunovice A

14

 
 

3.

Újezdec-Těšov A

12

 
 

4.

Bánov A

11

 
 

5.

Nivnice A

11

 
 

6.

Bílovice A

5