TJ UŽ JE STOLETÁ

22.02.2019 03:42

V sobotu 16. února byly v klubovně TJ SOKOL zahájeny oslavy 100let od jejího založení.

Vedení klubu pozvalo bývalé členy, zástupce všech odborů a oddílů, které kdy v „Sokole“ působily a samozřejmě i bývalé funkcionáře, k přátelskému posezení.

Nechyběli ani starosta města ing. Ferdinand Kubánik, senátor ing. Patrik Kunčar, místní radní a zastupitelé, sponzoři klubu či zástupci spolků z Újezdce a Těšova.

Těch starších členů by určitě mohlo být pozváno daleko víc, ale kapacita klubovny je omezená. V našich obcích bohužel už mnoho let schází odpovídající prostory, ve kterých by se lidé mohli scházet a pořádat společenské akce.

 Sobotní setkání bylo pojato jako zahájení oslav, jejichž vrcholení je plánováno na 29. června, kdy v přátelském fotbalovém utkání nastoupí hráči fotbalového A mužstva proti ligovému týmu Zlína.

Právě v červnu by mělo přijít k dalším setkáním, k dalším poděkováním, tak aby se veřejnost dozvěděla o všech, kteří za uplynulá léta budovali a reprezentovali naši TJ.

Předseda TJ Josef Srník v sobotu všechny přítomné srdečně přivítal, krátce je seznámil s historií TJ, která byla založena 20. února v hostinci „U Balajků“, zprvu se zaměřovala na cvičitelskou a společenskou činnost, ale během let měla ve svých řadách nejenom fotbalisty (oddíl oficiálně založen v roce 1930 s největší členskou základnou), taktéž dodnes stále aktivní stolní tenisty a turisty, ale i hokejisty, šachisty, cyklisty, ZRTV (pravidelné cvičení), volejbalisty, divadelní odbor, na jeden rok dokonce i „Slovácký folklorní krůžek“.

S krátkou zprávou pak vystoupili zástupci stále aktivních oddílů, paní Helena Janigová (turistika), p. Stanislav Heinrich (stolní tenis) a p. Vladislav Lorenc (kopaná).

Přítomné pozdravil  i starosta města Ferdinand Kubáník.

Za pozvané pamětníky promluvil pan Josef Vaškovic.

Už při příchodu dostali pozvaní hosté z řad bývalých aktivních členů pamětní listy, někteří z nich pak i malé dárky od ČUS, města Uh. Brod a TJ.

Po oficiální části byli všichni přítomní pozváni k malému pohoštění a společnému vzpomínání.

Během dalších týdnů a měsíců budeme na webových stránkách klubu, při domácích fotbalových zápasech, a pokud to půjde i v místním tisku připomínat všechna ta uplynulá léta a snažit se o to, aby vyvrcholení oslav v červnu bylo stejně tak příjemné a srdečné jako to sobotní.

Setkání bylo nejenom připomenutím sta let činnosti. Bylo to i velké poděkování a pocta všem těm, kteří TJ zakládali, budovali, kteří v jejích dresech bojovali.

Pro nás, pro současné vedení, je to zároveň výzva k pokračování v jejich práci.

Dělat vše pro to, aby se za deset, dvacet, třicet...čtyřicet... let mohla slavit další výročí.

FOTO

Josef Srník

předseda TJ SOKOL