ŽÁCI A PŘÍPRAVKA V NOVÉ SEZONĚ SE ZMĚNAMI

28.08.2020 15:53

Po týmech mužů a dorostu se tento víkend do mistrovských soutěží zapojí i naši žáci a přípravka.

Oproti minulé nedohrané sezoně došlo u obou kategorií ke změnám.

Jelikož u žáků již druhým rokem bojujeme s velkým nedostatkem hráčů, momentálně máme ve čtyřech ročnících pouze pět !!! hráčů, i pro tuto sezonu jsme se domluvili na společném sdruženém startu s mužstvem Orla Uh.Brod.  Přihlásili jsme společně tým do Okresní soutěže M hrané na polovinu 7+1. A to i pro to,že letos okresní svaz vůbec neotevřel soutěž žáků hranou na celé hřiště 10+1.Do té se pro letošek přihlásily pouze tři kluby. Je vidět že nejenom u nás momentálně kluby bojují s nedostatkem hráčů v žákovském věku.  

Druhou změno u žáků je, že byla otevřena samostatná soutěž mladších žáků, hraná stejně na půlku 7+1. I když byl nejdříve u klubů o tuto soutěž větší zájem, nakonec se přihlásily čtyři mužstva. Soutěž ale byla otevřena a bude se hrát čtyř kolově. Jedním  z přihlášených jsme opět po dohodě s Orlem i my jako sdružený tým. Jelikož většinu z hráčů do mladších žáků dodá Orel Uh.Brod, budou se domácí utkání hrát po celou sezonu na Orelském stadionu v Uh.Brodě.

Přípravka jde do nadcházející sezony taky v novém. Jelikož se v našem klubu  utvořila silná základna výběhových ročníků 2010-2011, naopak u sousedů v Orlu naopak mají silné mladší ročníky, dohodli se hlavně trenéři na tom se jako sdružený tým přihlásí do Okresního přeboru přípravek, kde odděleně hrají starší a mladší přípravky. A navíc s kvalitnějšími soupeři. Domácí utkání se na podzim budou hrát v Uh.Brodě, jarní sezona proběhne na hřišti v Újezdci.

Doufáme, že všechny změnu budou ku prospěchu věci, hlavně ať se v dnešní složité době všechny soutěže budou moci dohrát, aby děti nemusely trávit čas v karanténách ale sportováním na hřišti.