ŽÁCI V ŽÁKOVSKÉM POHÁRU

03.05.2023 13:53

Po dlouhé, šestileté pauze se naši žáci letos představili v žákovském poháru, hraným pod názvem Auto Ravira cup. 

Pohár se hraje v klasickém formátu, na velké hřiště 10+1. Naši žáci s tímto formátem nemají žádné zkušenosti, na okrese se tak už několik sezon vůbec nehraje, tak jsme byli zvědaví, jak se tím popasujeme.

Musím říct, že velmi dobře, větší hřište nám nedělalo potíže, asi i více prostoru a času bylo pro hráče lepší.

V předkole jsme se utkali s sdruženým týmem Stříbrnice/Boršice na domácí půdě.  Před početnou diváckou kulisou jsme dokázali vyhrát v poměru 4:0, dlouho jsme drželi těsné vedení 1:0, několikrát nás zachránil brankář Seba Magyarics, nová posila z Rudic, a v závěru jsme kupodivu měli více sil a utkání jsme rozhodli.

Branky: Jančář 2x, Dostálek, Gazdíková

V dalším kole nás čekal zřejmě favorit celého poháru, mužstvo Prakšic, které má ve svých řadách osm hráčů výběhového ročníku 2008.

My jsme se ale nezalekli, proti fyzicky zdatnějšímu soupeři jsme hráli dobře, opět početní diváci viděli hezký zápas. Asi se nedalo čekat nic jiného než výhra soupeře, přesto si naši hráči po zásluze poslechli potlesk po utkání. Utkání skončilo výsledkem 1:7, naši branku vstřelil Honza Jančář.

Do dlalšího kola poháru jsme tedy nepostoupili, ale tyto dvě utkání nám ukázali, že bychom na velkém hřišti dokázali hrát a je jen škoda, že na okresní úrovni se na velkém hřišti nehraje. 

FOTO ZDE:

eu.zonerama.com/fotbalUT/Album/9729158