ZE ŠUMIC OPĚT BEZ BODU A S "DEVÍTKOU"

06.10.2013 16:41

Neděle 6. 10. 2013  OP Žáků

TJ ŠUMICE  - TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV  9 : 1 (5:1)

Sestava: Srník Ondřej – Stojaspal Adam, Kundrata Michal, Kelíšek Martin, Dvořák Lukáš – Vaškovic Marek, Kelíšek Tomáš, Daněk Michal – Lekeš Filip ©, Bachůrek Leoš – Bachůrek Štěpán

Střídali: Brulík Marek, Řehák Karel, Hlinský Jakub, Mikliš Vít

Branka: Lekeš Filip (2:1)

K zápasu jsme odjížděli s přáním získat v tradičním derby minimálně bod. Bohužel se toto ukázalo až moc nereálným. 
„Komplex Šumice“ v hlavách spousty našich kluků znehodnotil celé dnešní naše snažení. Když se k tomu přičtou nejisté výkony brankáře a obrany je vysvětlení dnešního debaklu hned každému jasné. A přitom z nás Šumičtí, po našich výsledcích z minulých kol, měli pořádný respekt.
Pravda je i ta, že domácí měli hráče silovější, s tvrdou střelou, se sebejistým výrazem. Stačilo jim několik prudkých, rychlých a přesných přihrávek a před Ondrovou brankou vypukala největší pohotovost.
A navíc naši hráči, tak jako v Mistřicích, některé góly domácím přímo darovali. Hned první dva, ve 3. a 4. minutě, padají na vrub nedůslednosti v zadních řadách. Ještě jako kdyby se nezaregistrovalo, že utkání bylo zahájeno.
Kluci se snažili o fotbalový dojem, o napadání soupeře, o nějakou tu střelbu, ale dnes prostě nic z toho na hráče v zelených dresech neplatilo.  
Ve 24. minutě vykřesal jiskřičku naděje Filip, když šel důrazně za míčem a ten pak lobem přes brankáře nasměroval do sítě.
Do poločasu od nás ale vše. Od domácích: další dva míče v naší svatyni.
O přestávce, před vstupem do kabiny, jsem na její dveře slušně zaklepal a po vejití se zeptal, jestli tam opravdu sedí mužstvo z Újezdce. Ten tým totiž, z minulých zápasů, známe jinak. Vyčítat nemá cenu. Je hlavně třeba všechny uklidnit, poradit, zvednout hlavy do dalších minut.
Druhá půlka, to byl další obraz našeho zmaru, započatý hned po pěti minutách šestou trefou domácích (Ondra mohl zpytovat svědomí).
Ale i přesto je i v této části hry vidět nějakou tu snahu našich o hezké fotbalové momenty. Leoš a Štěpán Bachůrkovi, Filip, Tom, Marek Vaškovic, to je osa, která drží prapor nahoře. Míša Daněk, ten dřel, dokud mu síly stačily. Adam moc soubojů neprohrál…
Ano, mohlo dojít třeba ke střídání chybujících hráčů (brankář si sám o to v poločase žádal), ale takové zápasy jsou dobré i k tomu naučit kluky hrát též pod dojmem vlastních chyb. Jsou už dost velcí na to, aby se učili zvládat takovéto, ne zrovna příjemné, myšlenky a pocity přímo na hřišti.
Příkaz v kabině po zápase: „Na dnešek co nejrychleji zapomenout“.
Jede se dál. Když mohou chybovat hráči ze světových klubů, navíc až nehorázně placení, proč by to nemohlo potkat i kluky hrající žákovský Okresní přebor….Není každý den posvícení…Díky „Fan-clube“ za neustálé povzbuzování!!!

Josef Srník     

FOTO