ZPRÁVA ZE ZASEDÁNÍ VÝKONNÉHO VÝBORU TJ SOKOL

12.02.2012 12:22

ZPRÁVA ZE ZASEDÁNÍ VÝKONNÉHO VÝBORU TJ SOKOL

 

Na své další letošní schůzi (3.2.2012) se Výkonný výbor TJ SOKOL věnoval hlavně povinnosti zaregistrovat fotbalové hráče a funkcionáře ve všech věkových kategoriích do FAČR (Fotbalová asociace České republiky) a situací kolem financování mužstev stolního tenisu.

Co se týká povinné registrace, je to momentálně práce pro vedoucí mužstev,

aby vyplnili jednotlivé přihlášky, odevzdali předsedovi a ten vše odeslal na Svaz. A nejenom přihlášky, ale i příslušný finanční obnos. V dětských kategoriích se za jednu přihlášku platí 50.- Kč, u dorostu a dospělých je to rovná stokoruna. V sezoně 2012-2013 FAČR tyto poplatky plánuje zdvojnásobit.

Je třeba si uvědomit, že žádosti musí vyplnit i členové realizačních týmů u jednotlivých mužstev. V podstatě je to tak, že kdo nebude registrován, neměl by být uváděn v zápise o utkání.

V situaci kdy příjmy do klubové pokladny díky různým vládním a svazovým nařízením jsou značně omezeny, je to docela nešetrný zásah do oddílových financí.

Z důvodu šetření se projednávala i situace kolem oddílu stolního tenisu. V soutěži má pět družstev mužů a jedno žákovské. Jejich tréninky i domácí zápasy probíhají v tělocvičně ZŠ Újezdec a k mistrovským utkáním se zajíždí daleko za hranice okresu. I když si hráči A a B týmu zajistili finance na nové hrací stoly, i tak celoročně činnost oddílu stojí „sokolskou“ pokladnu kolem 100.000.- Kč.

Výkonným výborem byly odsouhlaseno omezení dotací na probíhající sezonu tak, že cestovné se bude hradit jen A a B týmu mužů a družstvu žáků. Všem celkům pak i nájem tělocvičny. Další sezona určitě dozná nových finančních změn.

I stolní tenisté si budou muset na svou činnost shánět sponzory stejně tak, jako to dělají např. vedoucí a trenéři mládežnických fotbalových celků.

Zhodnocen byl i letošní Sportovní ples. Oproti loňsku velký propad jak v návštěvnosti, tak i ve výdělku. Kdoví jestli je to jen tím, že na ten minulý přišli lidé ze zvědavosti (SOKOL pořádal tuto akci po dlouhých letech) a letos už zájem opadl…Přímí účastníci si ale akci                                                                                                                                                                                                      i tak velmi pochvalovali. Zábava byla prý snad i veselejší než v loni.

Ze zákulisí fotbalových družstev je třeba vzpomenout účast A-týmu na tradičním zimním turnaji „Janáček Cup“  (první zápas, v sobotu 4.2., byl kvůli mrazu odložen) a chystaná účast výběru mladších žáků (ročník 2000) a přípravky na halovém turnaji „Gazda Cup“ v sobotu 25.2., respektive v neděli 26.2. ve sportovní hale v Uh. Brodě.

U dorostu stále žádné změny. Třeba se kluci do jara sejdou…

 

 

MS, JS