DALŠÍ ROČNÍK DOROSTENECKÉHO TURNAJE UŽ JE MINULOSTÍ - A LOUČÍ SE I VELMI SILNÝ ROČNÍK 2000

17.07.2019 15:46

V sobotu 13. července se, po dvouleté přestávce (loňský turnaj byl z důvodu rekonstrukce hlavní hrací plochy zrušen), na hřišti TJ SOKOL Újezdec – Těšov uskutečnil už šestý ročník Mezinárodního dorosteneckého fotbalového turnaje „Memoriál dvou legend – pocta Františku Řezníčkovi a Františku Jančářovi“.

I letos se ho zúčastnily týmy TJ Opatová nad Váhom (SK), SK SV Bojkovice, ČSK Uh. Brod a samozřejmě domácí dorostenci.

Počasí akci celkem přálo. Drobné mrholení během odpoledne nikomu nevadilo. Velký déšť a bouřka se strhli až po ukončení akce, zápasy tak proběhly za regulérních podmínek. Hlavně ale v přátelské a pohodové atmosféře. No, sem tam na hřišti ke strkanicím došlo, ale to bylo vzhledem k věku hráčů celkem pochopitelné. Po ukončeném mači byli vždy zase všichni kamarádi.

V prvním zápase už Bojkovice vedly nad Opatovou 4:2, ale mladíci ze Slovenska dokázali skóre srovnat a v penaltovém rozstřelu zvítězit 5:4. Tím si zajistili postup do finále.

V druhém zápase, sousedském a docela prestižním derby (tady to opravdu občas na hřišti jiskřilo), dokázali domácí držet krok s favorizovaným týmem ČSK a i když si dali vlastní gól, dotáhli zápas k remíze a dalšímu penaltovému rozstřelu. V sedmé sérii Jakub Hlinský (nahradil v brance dnes nepřítomného Ondru Srníka) vystihnul směr míče kopnutého soupeřem a poslal svůj tým do finále.

Zápas o třetí místo byl dlouho v režii mladíků z Bojkovic. Brzy vedli 2:0, do poločasu byl stav 4:1 v jejich prospěch. Kluci z Brodu ale zabojovali a zrodila se další remiza 4 :4, šlo se zase do penalt. Při nich měli lepší mušku a nervy Bojkovjané a tak pohár a diplom za třetí místo patřil jim.

Ale ani hráči ČSK bez ceny neodjeli. Hezké poháry a diplomy byly přichystány pro každý tým.

Finále, to bylo celou dobu v režii domácích hráčů. Jejich trenér, Zbyněk Jančář, si Opatovou přál pro úvod turnaje. Nakonec se jeho přání splnilo jen na půl, ale o to příjemněji. S hosty ze Slovenska si to jeho svěřenci rozdali ve finále a jasně je přehráli v poměru 6:0.

A tak cena pro vítěze putovala do rukou kapitána Filipa Lekeše. Druhá Opatová byla ale jistě se svým umístěním taky velmi spokojena.

Domácí ovládli také individuální soutěže. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Jakub Hlinský a střelcem Filip Lekeš (5).

Velký dík také  patří všem, kteří mi pomohli akci zajistit „ v zákulisí“. Frantovi Hanákovi, Zdeňkovi Řezníčkovi, Magdě a Hance.

FOTO

Ceny letos předávali p. Mgr. Radovan Jančář (syn F. Jančáře), zástupce KFS Zlín p. Zdeněk Kadlčík a předseda Fotbalového oddílu TJ SOKOL p. Vladislav Lorenc.

 V dresu domácích se s dorosteneckou kariérou loučili kluci ročníku 2000. Ti, kteří za léta působení v mládežnických týmech spolu vybojovali nejeden úspěch pro naše barvy. Hlavně pak, už několikrát dříve vzpomínané, tituly přeborníků okresu ve starších přípravkách (2011) a žácích (2015), vítězství v Okresním žákovském poháru (2014). K tomu je nutno připočíst i spoustu hezkých umístění na různých mládežnických turnajích. Škoda, že při dnešním loučení scházely dlouholeté opory, brankář Ondra Srník a záložníci Petr Jančář s Jakubem Pindešem. 

FOTO

Doufejme, že se někdo z té party objeví, když ne v našem týmu mužů, tak někde na fotbalovém trávníku v okolí. Zatím to vypadá, že pouze Filip Lekeš má zájem dál pokračovat. A to je škoda. Velká škoda.

Loučil se ale i realizační tým dorostu. Trenér Zbyněk Jančář už delší čas avizoval, že je mu třeba oddechu, že na konci sezony, dneškem, s trénováním (na čas) končí. Přidal se k němu i vedoucí mužstva Zbyněk Buráň mladší. Oběma je třeba za odvedenou práci poděkovat. Zvláště pak staršímu z nich, Zbyňku Jančářovi, Vždyť téměř patnáct let věnoval svůj volný čas dorosteneckým týmům. A při tom stačil i nastupovat sám jako hráč ať už u nás v TJ, nebo pak za Jednotu OREL v Uh. Brodě.

 Zbyňo velký dík Ti náleží.

Dorost nyní povedou  Roman Mikliš (trenér) a Radek Červenka (vedoucí mužstva. Sem tam vypomůže i zkušený Karel Slinták.

Josef Srník, vedoucí turnaje