14.kolo: Jarošov vs Újezdec-Těšov

21.04.2013 20:03

NEDĚLE 21. 4. 2013 – OKRESNÍ PŘEBOR ŽÁKŮ

 

SLAVOJ JAROŠOV           -           TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV 2 : 1  (0:0)

Branky:  A.Šipka , A.Běťáková  - Fi.Lekeš

 

SESTAVA: Řezníček Tomáš © - Kelíšek Martin, Váňa David, Řehák Karel, Hlinský Jakub - Bachůrek Štěpán, Lekeš Filip, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek – Kundrata Michal, Daněk Michal

Střídali: Brulík Marek, Stojaspal Adam, Kubáň Jakub 

 

Hned tři hráči základního kádru nám dnes scházeli. Stoper Honza Lekeš je na tom nejhůř. Kotník v dlaze ho vyřadí ze soutěží zhruba na tři týdny. Do rána sklátila viróza záložníky Leoše Bachůrka a Ondru Srníka. Ve stavu nemocných je i Terča Řezníčková. Během zápasu k marodům přibyl Míša Daněk s poraněnou patou.

Nic jsme ale před přímým soubojem o čtvrtou příčku v tabulce předem nevzdávali. I sestava, která vyběhla na trávník, měla šanci na úspěch. Tím spíš, že Jarošovští měli stejné problémy s kádrem jako my.

Domácí se hned v prvních minutách dostali do několika nebezpečných šancí. Nebyly to sice příležitosti extra vypracované, spíš náhodné, ale i tak dost nepříjemné pro Tomáše.

Naši hru srovnali až od 18. minuty, kdy jsme poprvé Filipem vystřelili na branku Jarošova. Pak už to byl vcelku vyrovnaný boj, kdy optická převaha byla spíše na kopačkách našich kluků. Jen ty šance kdyby se ale využily!

Druhá půle naprosto stejná začátkem jako ta úvodní. V prvních pěti minutách Jarošov několikrát ohrozil naši svatyni. Fantastickým zákrokem se ve 2. minutě blýskl Tomáš Řezníček.

V 10. minutě ale už přišla pohroma. Naši obránci nedokázali vykopnout míč z vápna a nejmenší hráč domácích zblízka Toma překonává.

Kluci se ale nevzdávají. Mocně povzbuzováni početným rodinným fan-klubem se snaží o vyrovnání.

To přišlo v 18. minutě, kdy Filip lobem skoro od rohového praporku překonal překvapeného domácího gólmana.

Jenže o tři minuty později znovu několikrát chybujeme ve vlastní šestnáctce a následkem toho je pokutový kop. David Váňa padl tak nešťastně do střely, že ta ho trefila do ruky. Tom sice směr penalty vystihl, ale slečna v domácím dresu ji trefila přímo k tyči. Neměl šanci.

Bojujeme dál, ale docházejí síly.

Znovu se projevila úžasná bojovnost těch nejmladších. Šěpána Bachůrka, Kuby Hlinského, Káji Řeháka. S nimi drží dál náš prapor hlavně David Váňa a Tomáš Řezníček.

Všichni dnes zahráli na hranici svého fotbalového umu a fyzických sil. Bohužel ty ale nejvíc „odcházely“ u těch, ne které se nejvíce spoléhalo. Oni ví kdo a taky proč k tomu došlo.

Vlastně jsme dnes prohráli pro fotbalovou nevyzrálost některých hráčů, pro neschopnost rázně zakončit povedenou akci a v neposlední řadě taky pro nezodpovědnost některých.

FOTO ZDE

JS,MŘ