17.kolo: Újezdec-Těšov vs Nivnice

02.06.2012 10:52

Újezdec-Těšov  vs  Nivnice        0:8    (0:3)

 

Branky: Trtek M. 3, Chovanec 2, Bartoš 2, Šprtel 1

 

Sestava: Lekeš Jan – Řezníčková Tereza, Váňa David, Kelíšek Tomáš, Kundrata Michal – Srník Ondřej, Lekeš Filip, Bachůrek Leoš, Vaškovic Marek – Kubáň Jakub, Daněk Michal

Střídali: Brulík Marek, Kobzinek Ondřej, Hlinský Jakub, Řehák Karel

 

Na žádost hostů jsme ve čtvrtek 31.5.2012 předehrávali nedělní utkání Okresního přeboru. Bohužel chybou v komunikaci (naši hráči a rodiče) jsme svolili přeložení na termín, kdy nejstarší kluci jsou na školním výletě! (Dál bych to nerozváděl).

Proto jsme povolali čtyři hráče přípravky a odehráli zápas v sestavě, která bude nastupovat v soutěži od podzimu. Do kádru přibudou už jen Tomáš Řezníček (dnes na výletě) a Martin Kelíšek (marod). Jelikož v soutěži již není pro nás toho moc o co hrát, tak to zase tak moc nevadilo. Je šance zkoušet a testovat budoucí různé varianty pro nastávající sezonu.

 

Do první půle soupeři vstoupili vyrovnanou hrou ve středu hřiště. Čtyři starší hostující hráči postupem času začali vytvářet převahu svého týmu. S tím přicházeli i šance. Ale Honza Lekeš v naší bráně chytal perfektně. Na to, že toho moc odchytáno nemá, předvádí parádní výkon.

Naši k překvapení všech během 7. – 17. minuty dostali Nivnici pod tlak. Hráli svoji navyklou hru se spoustou narážeček a paradoxně to byli oni, kdo ovládl hřiště. Hezké bylo je sledovat. Potlesk diváků je zasloužený. I šance na první dnešní branku je na našich kopačkách. Ve dvanácté minutě, po centru ze strany, se objevili Kuba a Leoš sami před brankářem. Bohužel ani jeden z nich míč do brány nedotlačil.

V 17. minutě ukazuje sudí na značku pokutového kopu. Tom Kelíšek, který hostujícího útočníka poslal k zemi, si nemá co vyčítat. Šel do souboje tak, jak je zvyklý. Tvrdě a nekompromisně. Bohužel to ale byl faul ve vápně a tak jistá penalta. Tu hosté proměnili. Od té doby tlak na naši bránu postupně narůstal a skóre se měnilo do poločasu ještě dvakrát. Nejstarší kluci hostů byly opravdu rychlostně nad sílu našich obraných řad. Rychlé brejky se jen málokdy dařilo zastavovat.

Do kabin se šlo za stavu 0:3 pro hosty. Proto jsme se rozhodli dobře chytajícího Honzu Lekeše pustit na středního záložníka a v bráně umožnit žákovský debut Ondrovi Srníkovi. Tato varianta byla domluvená už dávno před zápasem. Ztratit není co.

Střídání mělo pro nás jen jediný efekt - vytvořili jsme si více šancí směrem dopředu. Hostující brejky byly ale smrtelné stále. I když nově příchozí brankář taky dokázal hodně šancí pochytat, na pět jich nestačil a tak konečné skóre je 0:8 pro hosty.

 

Hodnocení: Předváděná hra mě nezklamala. Nechyběla bojovnost, důraz. Dokonce jsem  za celý zápas ani jednou nezaslechl: „Jak to hraješ !“ …“Co děláš?“ a pod. Výkřiky, kterými se naši v minulých zápasech mnohokrát častovali.

Hrálo se v klidu a jediné čemu jsme nestačili byla rychlost starších hráčů hostí. Odzkoušeli jsme si spoustu variací v poli. Získali jsme na kluky další náhled. Nezklamali, i když prohráli. Potěšili brankáři. Máme jich nyní dobrých hned několik.

Z přípravky zahrál velmi dobře Karel Řehák, který na místě předstopera hrál jako by do žáků patřil už dávno a mnohokrát i zachraňoval pohromu. Za pár sezon z něho určitě vyroste šikovný stoper.

Ze žáků musím pochválit úplně vyměněného Honzu Lekeše (toho druhého jsme, doufám, nechali v Ostrožské Lhotě). První poločas chytal výborně a druhý se snažil něco vytvořit na, pro něj netradičním, postu. Chtěl a snažil se moc, ale občas přemíra snahy přešla v křečovitost. Pochvalu, ale zaslouží oprávněně.

Myslím si (a nejsem v tomto názoru sám), že za půl roku, za rok budou naši borci postupně získávat více a více bodů svou kombinační hrou, protože již dnes tím často přehrávají mnohdy starší a větší kluky.

Dnešní zápas mi ukázal, že mladí v našem týmu hru opravdu „odtahají“, ti starší nedovolují rychlé vracení míče zpět do obrany tím, že podrží míč a občas něco vytvoří vepředu. Což nám dnes, díky jejich absenci, dost chybělo.

 

Závěrem: „Komentátorům za postranní čárou“ klidně nabídnu převzetí funkce vedoucího družstva žáků ( a já trenéra – doplňuje Josef Srník). Absolvujte trenérské zkoušky, jako je máme my a předveďte jak se všechno má správně dělat. Včetně komunikace s rodiči a (občas už pubertálními) dětmi. Velmi rádi si to s Vámi vyměníme. Přijďte nám to všem ukázat. Rádi Vás ve svých trenérských řadách přivítáme. Možnost realizovat se má každý.

 

Mike (JS, JP)

FOTO ZDE...