17.kolo: Újezdec-Těšov vs Topolná

12.05.2013 12:18

 Újezdec-Těšov  vs  Topolná                   1:2  (0:1)

Branky: Váňa David - Mráz 2

Sestava: Řezníček Tomáš, Řezníčková Tereza, Váňa David, Lekeš Jan ©, Řehák Karel, Srník Ondřej, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek, Lekeš Filip, Kundrata Michal, Hlinský Jakub

Střídali: Kubáň Jakub, Daněk Michal, Brulík Marek, Kelíšek Martin

 

Za neustávajícího deště nastoupili naši žáci proti prvnímu celku soutěže, hráčům z Topolné.  V podzimním utkání naši jako jediní dokázali z jejich hřiště odvézt tři body. Proto nám měl soupeř co vracet. Potěšitelné bylo, že až na kluky Bachůrkovy (fandili taťkovi na maratonu v Praze) a Adama Stojaspala (omluven – cesta do Anglie) byl na zápase každý hráč z naší soupisky. Tudíž jsme mohli opravdu pomýšlet na body z tohoto přetěžkého utkání. Od úvodních minut bylo jasné, že to dnes bude boj o každý centimetr hrací plochy. Místy až tvrdá hra obou mužstev spolu s podmáčeným trávníkem mi chvílemi naháněla husí kůži. Lidově řečeno: "Dnes sádra vysela ve vzduchu!" Překvapivě ovšem až na pár odřenin k ničemu vážnému nedošlo.

Po celý první poločas si hosté tvořili šance hrou na jediného hráče, který šel několikrát sám až na Toma. My jsme se na naše šance obrovsky napracovali. Tvorba hry nebila špatná, ale vždy nás o míč připravila nějaká nepřesnost. Ovšem úplně bez šancí jsme nebyli. Ale šlo spíše o dalekonosné střely ze střední a větší vzdálenosti. Asi v 24.minutě se hostující kapitán ze svého brejku prosadil a prostřelil dobře chytajícího Toma. 0:1 Za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Ve druhé půlce hosté začali lépe, ale hra se opět rychle vyrovnala. Ve 46.minutě se náš levý bek na svém výletu dopředu trochu pozapomněl. Tomáš Kelíšek, vybojovaným míčem ve středu pole, ho vybídnul ke skórování. A David Váňa nabídku využil. 1:1.Pak naši svého soupeře hodně zatlačili na jeho půlku ovšem bez výraznějšího zakončení. Určitě stojí za zmínku přímý volný kop domácích cca ze 40metrů, kterým Honza Lekeš orazítkoval tyč hostující svatyně. V 61.minutě po rohu hostí nastává šok. Po hlavičce Mráze míč v kaluži před Tomem změnil směr a propadnul až za našeho brankáře. 1:2. Naši přišpendlili soupeře před jeho pokutové území. Po jednom rohu v 65.minutě obránce hostů na brankové čáře vyrazil míč putující do brány jasnou rukou. Ovšem k údivu všech penalta se nekopala. Po zápase se nám rozhodčí omlouvala, že přes chumel hráčů ruku neviděla. Bohužel tahle situace způsobila ve všech hráčích na hřišti var emocí. Proto se to do závěrečných minut na hřišti spíše mlelo. Konečný hvizd ukončil všechny naše šance na spravedlivý výsledek.

Hodnocení: Doslova odedřené utkání, z obou stran velmi kvalitní, nakonec rozhodla jedna sporná situace po které si hosté odvezli všechny body. Naše hráče bych chtěl pochválit za přístup k důležitému utkání a za předvedenou bojovnost. Dnes opět velmi kolektivní výkon. Za osobnosti tohoto utkání v našich řadách bych si dnes vybral Toma Řezníčka a opět spolehlivé Káju Řeháka a Davida Váňu.Jediné mínus, byl nervózní závěr, ve kterém ani naši ani hostující hráči nedokázali udržet nervy na uzdě a všímat si fotbalu. Holt emoce jsou někdy příliš silné.

 

 

FOTO ZDE