FOTBALOVÝ PODZIM OČIMA TRENÉRA A-týmu

29.11.2021 19:15

Podzimní část fotbalové sezony je za námi. 

A to mne vedlo k tomu, přichystat pětici otázek pro trenéry našich mužstev:

 

1) Jak hodnotíš právě ukončenou podzimní sezonu?

2) TOP moment podzimu?

3) Překvapil některý z hráčů?

4) Jak bude probíhat zimní příprava?

5) Problém(y), který(é), je třeba řešit?

 

Prvním, kdo zaslal své odpovědi, je trenér mužů Zdeněk Šebesta:

 

1.       Po dlouhé době jsme mohli znovu odehrát kompletní podzimní část sezony. Spokojení můžeme být, ale jenom tak napůl a to konkrétně s domácími zápasy. Mimo nešťastné remízy se Zlechovem a remízy se silnými Bojkovicemi, jsme porazili všechny ostatní soupeře a alespoň takto jsme mohli potěšit naše fanoušky. Protože na rozdíl od domácích zápasů, byly ty venkovní zápasy pro nás doslova propadákem, umocněným o naprosté selhání ve všech regionálních derby, kdy jsme v Hluku dostali  9 branek, v Nivnici  4 a od Šumic 5. Konečné deváté místo samozřejmě není ideální, ale devítibodová ztráta na třetí místo není propastná, takže v jarních bojích půjde umístnění ještě podstatně vylepšit. To se ovšem rapidně bude muset zlepšit přístup u většiny hráčů…

2.       Za TOP zápas podzimu, bych za mě volil pohárové utkání s Bojkovicemi, které v normální hrací době skončilo, po obrovském dramatu a několika otočkách ve skóre 4:4 , rozhodovat tak musely penalty a v nich toto drama jenom vygradovalo, když hosté neproměnili  penaltu znamenající postup a umožnili nám tak doslova vstát z mrtvých a rozstřel otočit…

3.       Klobouk musím smeknout před výkony Broni Červenky, který se stal našim nejproduktivnějším hráčem v gólech a asistencích, s jeho přístupem to však určitě není překvapení. Jestli mám ovšem vyzdvihnout někoho z mladších hráčů, kteří se zapracovávají do našeho týmu, tak je to Honza Gazdík, který se po návratu z hostování v nižší třídě, naplno prosadil v základní sestavě a jeho výkony byli suverénně nejstabilnější, ze všech mladých hráčů.

4.       Vzhledem k našemu obrovskému tréninkovému manku, které jsme za poslední rok a půl nabrali, jsme se domluvili, že budeme pokračovat celý listopad ve dvou trénincích týdně, jeden v tělocvičně jeden venku na umělce, prosinec bude volný a od začátku ledna opět najedeme na dva tréninky týdně. Od února přibude třetí trénink na umělce na lapači a každý víkend přátelské utkání, kdy jsme přihlášení do zimního turnaje v Uherském Brodě. Během února bychom také rádi absolvovali čtyřdenní  kondiční soustředění v nedalekém Horním Němčí. Start do jarní části sezony nás čeká na konci března.

5.       Našim zásadním problémem je tréninková morálka hráčů, která se poslední dobou dramaticky zhoršila. Společně s hráči a vedením jsme si však nastavili nová pravidla a proto doufám, že se nám povede udělat kvalitní zimní přípravu, ze které se potom odrazíme i k zlepšeným výkonům a posuneme se v tabulce nahoru. Někteří kluci nám zatím neukazují ani polovinu toho, co je v jejich schopnostech a  hlavním důvodem je zanedbaná kondice. Proto věřím, že kvalitní zimní příprava hráče  posune nejen fyzicky,  ale i mentálně a oni pak budou moct předvádět úplně jiné výkony, než jsme u některých z nich viděli teď na podzim.

 

-josr-