GULÁŠ DVAKRÁT SMÁČENÝ + foto

07.09.2018 03:24

V sobotu 1.9. se v prostorách areálu naší TJ uskutečnil druhý ročník „Gulášfestu“.
A stejně jako v loni i letos počasí nepřálo. Sice dopoledne ještě nic nenasvědčovalo dešťovým přívalům, ale v době kdy soutěžící dovařovali své výtvory, se spustil několikahodinový déšť. Nikoho z přítomných, soutěžících či diváků, to ale neodradilo. Kdo chtěl mohl se jít schovat do vestibulu nebo do klubovny. Samozřejmě, problémy vznikaly, ale řešily se průběžně.
Navečer už ale obloha řádně všechno kropila. To už od vody nebylo úniku. Jen do kavárny…Déšť neustával, smáčel všechny a všechno.
Ale i tak se akce vyvedla. Do soutěže se zapojilo 19 týmů, které  byly hodnoceny ve dvou kategoriích.
Cenu diváků si odnesli Ostří hoši, druzí byli Amatéři s. r. o., třetí Kervič (4. Bratři Řezníčci, 5. Suriáš, 6. The Killers, 7. MPS Súsedé, 8.Bratři z hecu, 9. Bratři Andrysíci, 10. Spizza..........)
Cenu poroty získali: 1. Apač II, 2. Spizza, 3. Kervič (4. Fíci, 5. Bratři Andrysíci, 6. Apač I, 7. The Killers, 8. Poupata, 9. Bratři Řezníčci, 10, Jitka Team....) Vše sledovalo skoro stopadesát platících diváků, kteří ochutnali nejen soutěžní vzorky, ale i vepřový a hovězí guláš z kotlů Miry Mikliše staršího a Staně Kovaříka.
Od třinácté hodiny se vše probíhalo i s hudebním doprovodem o který se postaral pan František Anders. Ten umí vycítit náladu a pocity obecenstva a tak parket byl zaplněný i když pršelo.
Snad se příští rok trefíme s termínem do hezkého počasí, anebo se podaří do té doby alespoň část prostor pro společenské akce zastřešit.
Rok 2019 bude i rokem stoletého výročí naší TJ a tak určitě nezůstaneme u pořádání jen soutěže ve vaření guláše. V plánu je toho, v rámci oslav, daleko víc.
-josr-

foto zde: