Lekeš pálí za dorost i muže. Letos nastřílel víc branek než oblíbenec Ronaldo

20.06.2018 22:26

Újezdec – Jeho letošní střelecká bilance je úchvatná. Branky střílí ještě častěji než jeho oblíbenec, hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo. V krajské dorostenecké soutěži zaznamenal útočník Filip Lekeš neuvěřitelných sedmačtyřicet gólů, mezi muži v I. B třídě skupině C se osmnáctiletý mladík blýskl deseti přesnými zásahy.
Úžasný ročník završil talent z Újezdce-Těšova v neděli proti Nedakonicím, když v závěrečném zápase sezony skolil krajského rivala třemi brankami. Domácí tým zvítězil jasně 4:0 a Lekeš slavil premiérový hattrick mezi dospělými. Stačilo mu k němu prvních šestatřicet minut! „Spoluhráči mi gratulovali, rodina byla nadšená a blahopřáli mi. Přítelkyně měla obrovskou radost a byla na mě pyšná. Tímto bych jí chtěl poděkovat za podporu jak ve fotbale, tak i v životě,“ říká Filip Lekeš, který svůj první hattrick mezi muži stačil hned po zápase oslavit. „Seděli jsme s kluky po zápase na hřišti. Radost jsme měli nejen z mého hattricku, ale především z vítězství,“ uvedl hrdina nedělního střetnutí.
Lekeše vyjdou tři góly poměrně levně. Spoluhráčům do kabiny přinese pouze tekutou odměnu.
Za svůj výkon by si ale šikovný mladík zasloužil cenu sám. Vždyť osmnáctiletý fotbalista na trávníku hlavně v první půli kraloval. Rodák z Újezdce byl k nezastavení, svůj famózní výkon korunoval přesnými střelami. Nejprve se Lekeš prosadil v 10: minutě po nádherném vysunutí od středního záložníka Pochylého. Domácí forvard utíkal sám na hostujícího gólmana a míč poslal křížnou ranou po zemi přesně k tyči.
Po deseti minutách udeřil znovu. Nedakonický brankář Korvas nechytil poměrně jednoduchý balon a pohotový Lekeš ho zblízka dorazil do sítě. V závěru prvního poločasu produktivní útočník skóroval potřetí. Útočník Újezdce si zpracoval dlouhou přihrávku od Patrika Indry a míč uklidil podél bezmocného gólmana k tyči.
Hattrick byl rázem na světě. Domácí ve druhé půli přidali čtvrtý gól a Nedakonice rozebrali 4:0. „I když Nedakonice nebyly zrovna lehkým soupeřem, poslední zápas hodnotím pozitivně,“ říká klíčový muž nedělní partie.  
Újezdec se díky jednoznačnému triumfu dostal právě před Nedakonice na čtvrté místo tabulky. Lepší letos v I. B třídě skupině C byly pouze postupující Kunovice, druhé Šumice a třetí Tlumačov. „Po podzimní části jsme na tom nebyli zrovna nejlépe. Pohybovaly jsme se na spodku tabulky. Ale na jaře jsme se zvedli a dokázali se probojovat až na celkové čtvrté  místo,“ těší Lekeše.
S konečným umístěním panuje v Újezdci velká spokojenost. „Nikdo asi nečekal, že se ze spodu tabulky dostaneme až do první pětky,“ říká šikovný útočník, který se na vzestupu Újezdce podílel deseti brankami. „S počtem gólů za muže jsem spokojený, protože jsem druhý nejlepší střelec v našem týmu,“ připomíná.  
Mnohem více branek nastřílel Lekeš za dorost. Hráč ročníku 2000 se v letošní sezoně dokonce stal nejlepším střelcem krajské soutěže, když v šestadvaceti zápasech zaznamenal úctyhodných sedmačtyřicet gólů, což je víc než zbytek týmu dohromady.
Osmnáctiletý rodák z Újezdce, který dříve hrával také v Uherském Brodě a v Luhačovicích, na hřištích tráví většinu víkendu. V kariéře by to chtěl dotáhnout co nejdál. Fanoušek portugalské modly Cristiana Ronalda a Realu Madrid mistrovství světa ve fotbale zatím až tolik nesleduje. Po skončení sezony ale bude mít víc času na šampionát, jenž poprvé hostí Rusko. „Podle mě jsou největšími favority Španělé, ale nefandím nikomu,“ dodává Lekeš.