NEČEKANÝ, O TO RADOSTNĚJŠÍ ÚSPĚCH PŘÍPRAVKY

18.06.2019 17:46

Naše přípravka zlatá na Bílokarpatských slavnostech

 

V neděli 9.6. dopoledne se naši nejmladší fotbalisté v rámci Bílokarpatských slavností zúčastnili tradičního a velmi prestižního turnaje přípravek na Lapači. Pod záštitou Města Uherský Brod se i letos sešly všechny brodské týmy, tedy kromě nás ještě Orel, Tatran Havřice a dvě družstva ČSK, z okolních obcí pak Hradčovice a Šumice.

 

Už ráno nás trochu překvapilo rozlosování turnaje, protože po prvním vítězném zápase proti Šumicím a čtvrthodině na odpočinek nás čekal maratón čtyř po sobě následujících zápasů bez chvíle odpočinku. Proti veškerým očekáváním se výsledky postupně vyvíjely: prohra s ČSK A, výhra s Hradčovicemi, remíza s ČSK B a výhra s Orlem. Protože ostatní týmy také neprošly bez zaváhání, měli jsme před naším posledním zápasem, ve kterém nás čekaly Havřice, naději na vítězství a jistou medaili. Naši malí fotbalisté nastupovali do tohoto zápasu nabuzení na vítězství a trenéři si mohli ověřit jejich mentální odolnost. A byli mimořádně překvapení jejich taktickou vyspělostí, kdy po rychlém, ale trošku i šťastném gólu nedovolili soupeři vážněji ohrozit naší bránu. V souběžně hraném utkání Orel ukopal remízu s ČSK A, takže jsme s mohli slavit vítězství na tomto výborně obsazeném turnaji.

 

Pikantností na tomto turnaji se sešlo hned několik. Jednak jsme zvítězili na turnaji, na který jsme se původně ani nechtěli přihlásit, a to z důvodu už tak velmi náročného víkendového programu a marodky nejen v trenérském týmu, ale nakonec i v řadách hráčů. Další zvláštnosti bylo „půjčování“ újezdeckých brankářů týmu Šumic, kteří přijeli na turnaj s výrazně nejmladším věkovým průměrem hráčů a vlastního brankáře prostě neměli. Poslední lahůdkou byl bratrský souboj, kdy se dva sourozenci sešli v různých dresech, tedy našem a Hradčovickém.

 

Děkujeme všem rodičům a příbuzným za podporu, kterou jsme měli po celé dopoledne. 

 

Vítězná sestava: 

Brankář – Max

Dolní řada zleva: David, Lukáš, Adriana, Honza

Horní řada zleva: Leoš, Sebastian, Michal, Jarek, Oskar, Kuba

Trenéři zleva: Pavel a Mirek 

FOTO

-paolo-