První turnaj minipřípravek – nakonec bronzový

02.12.2012 17:22

První turnaj minipřípravek – nakonec bronzový

2.12.2012 Uherský Brod

     Zhruba před měsícem jsme obdrželi pozvání na turnaj minipřípravek (ročník 2006 a mladší, s povolením i nějaké té „dvatisícepětky“) do Uherského Brodu. Jelikož již od začátku podzimu hráče této věkové kategorie v klubu znovu máme a tréninková docházka dětí i jejich snaha se fotbalu naučit je obdivuhodná, rozhodli jsme se toto pozvání přijmout.           Poslední dny před turnajem v nás trochu ale klíčily i obavy. Proti našemu „venkovskému klubu“ budou hrát týmy ze Zlína, Valašských Klobouk, Uherského Brodu, Bojkovic, Hluku, Boršic a slovenského Nového Města nad Váhom. To rozhodně strach nahánělo. Ale nakonec jsme usoudili, že již jen účast na takovém turnaji bude pro tyto děti obrovskou zkušeností.                                                     

     A tak základní plán zněl: neudělat ostudu a pokusit se získat nějaký ten bodík.

Zápasy se hrály na šíři sportovní haly, vždy dva současně, s délkou dvanácti minut. Systémem každý s každým.

A jak se nám vše nakonec povedlo posuďte sami:

SOKOL Újezdec –Těšov  -  sestava :

1 (9)- David Fabián, 2 (1)- Patrik Crla, 3- Adam Gajdůšek, 4- Filip Kelíšek, 5- Matěj Vrága, 6- David Lekeš, 8- Markétka Jančářová, 10- Jakub Kelíšek, 12- Jolanka Večeřová,

13- Jakub Novosad, 14- Ondřej Večeřa, 15- Miroslav Škubal

1. zápas:

Újezdec-Těšov  -  Hluk 0:6

Proti o hlavu větším (i starším) klukům z Hluku neměli „vrabčáci“ žádnou šanci. Navíc je to úplně první „velké“ vystoupení našich prcků. Teprve dáváme dohromady ideální sestavu. Skóre tak, bohužel, rostlo až na konečných 0:6.

2 .zápas:

Zlín  -  Újezdec-Těšov 2:2

Branky: Jakub Kelíšek 2

Od začátku zápasu byla hra spíše v naší režii. Ale po čtyřech vyložených šancích, které jsme neproměnili, udeřili Zlínští dvěma lacinými góly v naší síti. Pak ale zabral náš nejzkušenější, Jakub Kelíšek, a dvěma trefami srovnal. Tým tak získává svůj první bod. Do branky v tomto zápase nastoupil David Fabián. A už žlutý dres nesvlekl. Postupem času mu vysvětlujeme jak se má jako gólman chovat, jak rozehrávat a on se stává oporou družstva.  

3. zápas: ČSK Uh.Brod  -  Újezdec-Těšov 1:3

Branky: Jakub Kelíšek 2, Markétka Jančářová

Naši „vrabčáci“ byli po celý zápas jednoznačně lepší a nedali domácím žádnou šanci na korigování výsledku. Kontrolovali po celou dobu vývoj utkání a v poklidu tak získali svou první výhru.

4. zápas: Újezdec-Těšov  -  Bojkovice 1:2

Branka: Markétka Jančářová

Naše nejsmůlovatější utkání tohoto turnaje. Po celou dobu vyrovnaná partie, kdy ani jeden tým neměl navrch. Vše rozhodla minutu a půl před koncem nenápadná střela tečovaná našimi obránci. David nestačí reagovat a míč mu mezi nohama proklouznul do sítě. Jinak ale to byl právě on, kdo po celé utkání držel naše šance hodně vysoko. Závěrečný náš tlak kýžené vyrovnání už bohužel nepřinesl. Smůla.

5. zápas: Val.Klobouky  -  Újezdec-Těšov 1:2

Branky: Markétka Jančářová , Jakub Kelíšek

Soupeř má mužstvo stejně věkově i výškově jako my a tak lídr, Kuba Kelíšek, sedí dost dlouho na střídačce. Šanci dostávají prckové. Tím se stává utkání velmi vyrovnaným a dramatickým. V našich řadách vyniká hlavně Markétka Jančářová. Z pozice stopera likvidovala jeden útok za druhým. Když náhodou něco prošlo tak zasahuje David, teď již naše velká opora v brance. Po nešťastné teči dvě a půl minuty před koncem jsme inkasovali. To byl signál vyslat do hry opět to nejsilnější co máme. Jakub Kelíšek nejdříve naservíroval míč Markétce z rohu přímo na nohu. Ta krásnou střelou pod břevno srovnala minutu a půl před koncem. Obrovský tlak naši hráči nakonec využili tři sekundy před koncem, kdy Jakub Kelíšek po samostatné akci „zavěsil“. Další výhra je na světě.

6. zápas: Újezdec-Těšov  -  Nové Město (SK) 1:0

Branka: Jakub Kelíšek

Obrovsky vyrovnané utkání, ve kterém jsme nechávali opět více prostoru mladším hráčům. Mužstvo opět podržel hlavně David v brance. A tak dochází ke stejnému scénáři, jako v předešlém utkání. Na poslední dvě minuty nasazujeme „nejsilnější kalibr“, nejšikovnější čtveřici a její tahoun, Kuba Kelíšek, půl minuty před koncem nakonec prostřelil brankáře. Bouře radosti hráčů i rodičovského fan-klubu je převeliká.

7. zápas: Boršice  -  Újezdec-Těšov 3:4

Branky: Jakub Kelíšek 2, Jolanka Večeřová , Markétka Jančářová

Utkání jsme započali raketovým startem a Jakub během dvou úvodních minut vsítil dvě branky a uklidnil tak naše borce. Když pak ještě Jolanka Večeřová a Markétka Jančářová navýšily do páté minuty skóre na 0:4 protočili jsme úplně sestavu a nechali hrát jen ty nejmenší a nejmladší. Během závěrečných tří minut se soupeři podařilo třikrát prostřelit skvěle chytajícího Davida a korigovat tak na konečných 4:3 pro naše „vrabčáky“.

Hodnocení:

Smolně prohrané utkání s Bojkovicemi nás nakonec odsunulo na třetí příčku v celkovém pořadí. Jen skóre rozhodovalo, že jsem skončili za naším přemožitelem. Celý turnaj ovládli hráči Hluku. Naše konečné umístění v tabulce je ale velkým úspěchem, který jsme neočekávali ani v nejrůžovějších snech. Vždyť jsme přijeli sbírat zkušenosti, neudělat si ostudu…

A nakonec je o naše borce velký zájem. Padají uznalá slova o práci s mládeží v našem klubu. Hlavně ze strany funkcionářů domácího ČSK. Pro nás pro všechny, trenéry i hráče, je to další povzbuzení do naší činnosti.

Poděkování za skvělý úspěch patří všem dětem, které dnes ukázaly svoje nadšení pro fotbal. A taky všem „dospělákům“, kteří jim ohromně fandili a vytvořili úžasnou atmosféru kolem našeho družstva.

 

MŘ, JS

FOTO ZDE