SK Březolupy - TJ Sokol Újezdec-Těšov 0:2 (0:0)

14.05.2018 10:03
Důležité vítězství
 
V neděli nás s omlazeným kádrem čekaly o záchranu bojující Březolupy. Byl to náš čtvrtý venkovní zápas v posledních pěti kolech a třetí vítězný a opět bez gólu, za což můžeme ve druhé půli poděkovat Bladovi v brance, který lapil tři tutovky domácích. V první půli se hrálo spíše ve středu hřiště a domácí se snažili dlouhými nákopy do vápna prosadit, což se jim nepodařilo. Naopak my jsme mohli jít do vedení kdy nejprve Kanec vymíchal domácí obranu a z dobré pozice těsně přestřelil branku domácích. Potom se ocitl sám před domácím brankářem Honza Pochylý, ale ten ho vychytal. Ve 28. minutě musel kvůli zranění střídat Peťa Jančář a za něj naskočil Leo Bachůrek do útoku a malá rošáda pokračoval stažením Fiji do středu zálohy a posunutím Honzy P. na kraj zálohy. Znamenalo to oživení naší hry ve zbývající části první půle. Do druhé půlky jsme šli z cílem vstřelit vedoucí branku a to se nám také podařilo. Nejdříve ovšem musel vystřídat zraněného Honzu Pochylého další junior v našich řadách a to Zdenek Moravanský a právě z jeho strany se dostal míč v 56.minutě k Filipovi, který křížnou ranou k levé tyči otevřel skóre zápasu. O sedm minut později José z hranice šestnácky napřáhl a krásnou ranou (opičil se po bráchovi:-)))) opět k levé tyči po zemi zvýšil na 2-0. Potom už jsme utkání dotáhli do vítězného konce a vlastně si touto výhrou i zajistili už 100% účast v příštím ročníku 1.B třídy. Na jaře jsme už po šesté vyhráli, z toho po páté s čistým kontem, udrželi jsme si 6. příčku a před derby s Havřicemi, které nás čeká v neděli doma v 16.30 hodin, jsme takzvaně na dostřel 4. místu, na které ztrácíme už jen 4 bodíky (Havřice mají 37 bodů, my 33 bodů). Je potřeba si uvědomit, že na podzim jsme před dvěma dohrávkama s Kunovicemi a v Nedakonicích, kdy už všichni měli dohráno, okupovali poslední příčku v 1.B třídě s 9 body a nebylo to pro kluky vůbec jednoduché tento tlak psychicky ustát. Jinak chci všechny pochválit za bojovnost a juniory Leoše a Zdenka, kteří naskočili do rozjetého vlaku za velmi dobré utkání. Takže příští týden vzhůru na derby:-)))), přeji krásné počasí a velkou návštěvu:-))).
 
Branky: 56. Lekeš Filip, 63. Lekeš Jan.
ŽK: 67. Stašek Tomáš, 75. Kašný Petr.
 
Sestava:  Pochylý Jiří - Coufalík Miroslav, Kobzinek Miroslav (K), Šmíd Martin - Lekeš Jan, Červinka Adam, Jančář Petr (28. Bachůrek Leo), Uher Pavel, Pochylý Jan (54.Moravanský Zdeněk) - Vacula Roman (88. Katrňák Radek), Lekeš Filip.
 
Připraven ještě byl: náhradní gólman Srník Ondřej a Bachůrek Petr.
 
Omluveni: Vrba Vojtěch ( do konce sezony už nenastoupí) a zranění Zábranský Martin s Davidem Hrubošem, který má bohužel po dalším vyšetření zjištěný přetržený křížový vaz a bude muset podstoupit operaci a plastiku křížového vazu a tímto přeji Davidovi za celý mančaft a vedení, aby to dobře dopadlo a budeme všichni netrpělivě vyhlížet jeho návrat, doufejme, že v zimní pauze, dále Patrik Indra taktéž postranní kolenní vazy a Tomáš Smejkal (zlomená klíční kost) a Vojta Janča (natržený stehenní sval).