SLOVÁCKÝ DENÍK O NÁS

29.11.2018 20:15

Na stránkách Slováckého deníku vyšel tento článek:

Újezdec doplácí na obměnu i zranění opor

.....Naopak velké starosti se záchranou mají fotbalisté Újezdce. Ti se loni vrátili do I. A třídy díky mimořádnému postupu ze čtvrtého místa, ale podzim mužstvu vedené trenérem Petrem Červinkou vůbec nevyšel. Mladý tým získal ve třinácti kolech pouhých devět bodů a v jarních odvetách bude z posledního místa dohánět ztrátu. „Tajně jsem doufal, že jich budeme mít alespoň dvanáct nebo patnáct. Fakta jsou ale taková, že máme úzký kádr a mančaft s věkovým průměrem jednadvacet let. Bohužel před sezonou se nám nepodařilo posílit, kádr zůstal stejný, ale kvalita soutěže je někde jinde,“ říká předseda klubu Vladislav Lorenc.

Vedení Újezdce i přes nepovedený podzim rozhodnutí o postupu nelituje. „Neměnili bychom,“ tvrdí Lorenc. „Uděláme maximum pro to, abychom soutěž zachránili. Nic nevzdáváme,“ burcuje.

Tradiční účastník krajských soutěží v létě nedokázal nahradit dlouhodobě zraněné opory. Spolehlivého stopera Davida Hruboše i platného defenzivního záložníka Pavla Uhra na dlouhou dobu vyřadily křížové vazy. Po operaci se stále dávají do kupy. „Mladí kluci je nedokázali nahradit,“ ví Lorenc.

Újezdec navíc doplácí na generační výměnu. „Zatímco ostatní kluby obměňují týmy postupně, nás to postihlo naráz,“ říká zkušený činovník.

Nezkušené mužstvo nedokázal nakopnout ani trenér Červinka, který má momentálně důvěru vedení oddílu, ale jeho pozice není úplně pevná.

Činovníci z Újezdce se snaží kouči pomoct, tým se pokusí v zimní přestávce posílit. Hráče lanaří z vyšších tříd a do všech řad. „Zásadní je pro nás stoper a útočník,“ říká Lorenc. „Když se to podaří, budeme o záchranu bojovat, pokud však nikoho neseženeme, bude to hrozně těžké. Musíme kádr rozšířit, protože nás v některých zápasech na tuto třídu bylo málo, jenom jedenáct,“ přidává.
Podle něj jsou favority soutěže Kvasice a Osvětimany, se zbytkem soupeřů se dá hrát. „Kvasice jsou úplně někde jinde. Letos by v krajském přeboru hrály do třetího místa,“ myslí si. Naopak další týmy rozhodně nemají klid. Namočené jsou všechny celky od osmého místa dolů. „Dohromady z obou prvních A tříd budou sestupovat tři týmy, třeba dostaneme pod sebe jednoho soupeře a zachráníme,“ dodává Lorenc.

Zdroj: https://slovacky.denik.cz/fotbal-okres/

-josr-