TJ Ludkovice - TJ Sokol Újezdec-Těšov 2:3 (2:1)

11.06.2018 13:21
Zasloužená otočka
 
V neděli jsme zajížděli k poslednímu venkovnímu utkání do Ludkovic. Hrálo se na menším hřišti v pěkném prostředí pod přehradou a před utkáním jsem hráče upozorňoval na sílu Ludkovic v domácím prostředí. Na jaře nadělili hostům 20 branek v 6 zápasech a pouze postupující Kunovice zde dokázali vyhrát 3:2. Bohužel domácím vyšel úvod na jedničku s hvězdičkou a už v 6.min vedli 2:0. My jsme se z toho naštěstí během pár minut otřepali a postupem času jsme přebírali otěže zápasu do svých rukou. V 28. minutě Aďus s pomocí teče střelou s hranice vápna snížil na 1:2 a až do konce poločasu jsme byli aktivnější a snažili se o vyrovnání. To se nám podařilo hned v úvodu druhé půle, kdy ve 47. minutě José
uklidil z rohu vápna míč z těžké pozice excelentně křížnou bombou k levé tyči bezmocného brankáře Mikela na 2:2 Po celý druhý poločas jsme byli lepší, aktivnější a fotbalovější. Domácí hrozili pouze z dlouhých nákopů, ale tam kraloval v hlavičkových soubojích zejména náš kapitán Kobza. A právě Mira proměnil v 62. minutě  pokutový kop na 3:2 nařízený za jasný volejbalový zákrok domácího hráče v pokutovém území. Pokračovali jsme nadále v aktivní hře a vytvořili jsme si několik gólovek a zejména ta v 82. minutě volala po gólu, kdy Džanek z malého vápna netrefil odkrytou bránu hostů. Nakonec nás to ale nemuselo mrzet, protože jsme velkým srdcem a bojovností ustáli závěrečnou smršť nakopávaných balónů domácích, a když v 94. minutě Blade vytáhl gólový zákrok po hlavičce domácích, bylo jasné, že si z Ludkovic odvezeme zaslouženě 3 body. Znamená to pro nás 5. místo v tabulce, v počtu vstřelených a obdržených branek jsme také na páté příčce a v jarní tabulce, kterou uvedu na stránkách následně, jsme s 26 jarními body druzí za suverénními 33 bodovými Kunovicemi. Na třetím jarním místě s 23 body je náš příští soupeř Sokol Nedakonice, který je v celkové tabulce o bodík právě před námi na 4. místě. Myslím, že se můžeme těšit příští týden v neděli v 17 hodin doma na dobrý fotbal a věřím, že uděláme všechno proto, abychom se posunuli ještě o stupínek výš.
 
Branky: 4. Hamouz Jaroslav, 6. Dvorník Václav - 28. Červinka Adam, 46. Lekeš Filip, 62. Kobzinek Miroslav (K) penalta.
ŽK: 76. Indra Patrik, 90. Moravanský Zdeněk, 90. Pochylý Jiří.
 
Sestava:  Pochylý Jiří - Bachůrek Petr, Kobzinek Miroslav (K), Šmíd Martin - Lekeš Jan, Uher Pavel, Pochylý Jan, Červinka Adam, Indra Patrik (80. Moravanský Zdeněk) - Katrňák Radek (46. Lekeš Filip), Coufalík Miroslav (46. Jančář Petr).
 
Připraven ještě byl: náhradní gólman Zábranský Martin, Hlinský Jakub.
 
Omluveni:  Vrba Vojtěch, David Hruboš, Vacula Roman, Tomáš Smejkal, Vojta Janča (všichni z důvodu zranění), Bachůrek Leo.