TJ Pilana Zborovice - TJ Sokol Újezdec-Těšov 0:1 (0:1)

02.05.2018 09:17
VYDŘENÉ VÍTĚZSTVÍ
 
V úterý nás čekala dohrávka ve Zborovicích a potvrdilo se to co jsem čekal. Nelehký soupeř hrající bez zábran, který měl o den více odpočinku jako my a navíc se neúčastnil stavění MÁJE. A dále, aby toho nebylo málo se k Davidovi přidal v pondělí s nataženými postranními vazy kolene Paťa Indra, který zápas v neděli sice dohrál, nicméně v pondělí už se na levou nohu nepostavil. Bohužel se ve Zborovicích vážně zranili další dva záložníci a to Vojta Janča, kterému se obnovilo zranění pravého stehenního svalu (chtělo se mi brečet s Vojtou, tak je mi ho líto) a můžu mu jen za nás za všechny popřát, aby to zvládl a hlavně hlavu vzhůru Vojtine). V nastaveném čase v 91. minutě se dostal Tomáš Smejkal do kleští dvou domácích hráčů, přičemž byl jedním doslova sestřelen z boku a druhý ho povalil zezadu a ještě na něj spadl. Tomáš má bohužel zlomenou klíční kost v levém rameni a klobouk dolů, že i s tímto zraněním zůstal na hřišti a pomohl asi 2 minuty klukům než se nám podařilo místo něj vystřídat Romana Mikliše. Přeji brzké uzdravení Tome). Takže suma sumárum máme 4 hráče v lazaretu se zraněními, které jsou na delší dobu. A teď něco málo k utkání ve Zborovicích. Hrálo se na hřišti, které bylo enormně široké a dlouhé. Prostorově nám to dělalo v prvních 15 minutách dost velké problémy a když přičtu únavu po nedělním utkání a pondělní stavění máje do ranních hodin, je s podivem, že jsme neprohrávali do 10 minuty 2:0. Naštěstí nás podržel Blade v bráně a ve čtvrtém zápase po sobě jsme se čtvrtou jinak složenou obranou (tentokrát se s levým stoperem velmi dobře popasoval Coufa) uhráli nulu a naposledy jsme inkasovali v 70.minutě v Drslavicích z pokutového kopu, tzn už 380 minut bez gólu. Potom jsme se probrali a měli dvě tutovky, napřed Filip sám před gólmanem přestřelil a potom zase Roman opět sám trefil brankáře domácích. Ve 42.minutě vyhrál vzdušný souboj Tomáš s domácím gólmanem a odražený balón z malého vápna propálil do sítě Kanec. Jak se ukázalo, tak to byla rozhodující branka. Mezi 30.-36.minutou jsme dokonce hráli o 9 hráčích, protože se zranil Vojta a na lavičce nebyl záložník a čekali jsme netrpělivě na příjezd dorostence Petra Jančáře, který přijel (dorost hrál ve 14 hodin v Dolním Němčí), převlékl se a šel rovnou hrát. A tímto musím zároveň Petra pochválit, protože hrál velmi dobře a hodně toho naběhal a odpracoval. Ve druhém poločase to byl boj a domácí postupem  času i trošku přitvrdili a hlavně v posledních 10 minutách tam bylo pár nevybíravých a myslím i zbytečných zákroků. Na jeden z nich právě doplatil Tomáš. Výsledek jsme sice ubránili a uhráli další tři body a posunuli se tak během tří dnů až na pátou příčku v tabulce, ale za cenu 3 zraněných hráčů. Všem klukům chci poděkovat, že se stmelili a dřeli a hodně toho naběhali. Odměnou byla čtvrtá výhra v řadě a pokaždé s nulou. V neděli nás čeká těžké utkání v 10.15 hodin v Kunovicích. Věřím, že se dáme nějak dohromady a zvládneme se ctí další mistrovský zápas. Díky borci :-))))))))
 
Branky: 42. Vacula Roman.
ŽK: 85. Laube Patrik, 87.Medek Adam, 91.Šumbera Martin - 77. Vacula Roman.
 
Sestava:  Pochylý Jiří - Coufalík Miroslav, Kobzinek Miroslav (K), Šmíd Martin - Lekeš Jan, Červinka Adam, Smejkal Tomáš (93.Mikliš Roman), Janča Vojtěch (36.Jančář Petr), Uher Pavel, - Vacula Roman, Lekeš Filip (92.Katrňák Radek).
 
Připraven ještě byl: náhradní gólman Srník Ondřej.
 
Omluveni: Vrba Vojtěch ( do konce sezony už nenastoupí) a zranění Zábranský Martin s Davidem Hrubošem, který má pochroumané kolenní vazy a v nejbližších dvou utkáních do mistrovských bojů určitě nezasáhne, dále Patrik Indra taktéž postranní kolenní vazy.