1.příprava: Újezdec-Těšov vs Luhačovice

12.08.2012 12:48

Újezdec-Těšov  vs  Luhačovice           3:3  (1:2)

Branky: Váňa , Lekeš J., Lekeš F.

Sestava: Řezníček Tomáš - Lekeš Jan, Váňa David, Kelíšek Tomáš, Hlinský Jakub - Bachůrek Štěpán, Lekeš Filip, Bachůrek Leoš, Kelíšek Martin - Brulík Marek, Kubáň Jakub

Na první přípravné utkání jsme se sešli pouze v jedenácti hráčích. A to ještě Štěpán Bachůrek je dokonce ročník 2002, ale byl jedenáctý takže šel rovnou na hřiště. Bohužel nám nezbyl nikdo na střídačku takže to museli kluci odmakat celé sami a hlavně se nezranit. Jak je již u našich mládežnických celků zvykem, byly i dnes hráči podporováni vydatným davem fanoušků z řad rodičů a prarodičů.

Do první půle jsme vstoupili rozpačitě a bylo hodně na některých vidět jejich malá zkušenost s fotbalem na velké hřiště. Ze začátku jsme se celkem zbytečně zbavovali míče odkopy, které pak končili na kopačce nejbližšího protihráče. Což nás hodně dostávalo pod tlak. Asi v 10.minutě po faulu Jana Lekeše ve vápně nařídil rozhodčí penaltu. Tu nekompromisně proměnil hostující hráč a Tomáši Řezníčkovi v bráně nedal šanci vyniknout - 0:1. Po téhle brance se naši už celkem oklepali a začínali postupně přebírat iniciativu. Často jsme ovšem naráželi na rychle vracené míče z hostující obrany jelikož ani jeden náš útočník nebyl moc vidět. Tak začali kluci používat spíše krajních záložníků na úniky po křídlech. To jsme pak i několikrát nebezpečně zahrozili, ovšem stále bez úspěchu. Asi ve 20.minutě z přímého kopu z asi 35 metrů trefil Jan Lekeš přesně místo, kde stál hostující brankář. Asi o čtyři minuty později byl ze stejné vzdálenosti nařízen další přímý kop pro naše mužstvo. Tentokrát se exekuce ujal David Váňa a střelou těsně pod břevno nedal brankáři šanci - 1:1. To už naši začali svého soupeře přehrávat. Ovšem všechny naše akce končili v náruči brankáře nebo promarněné nepřesnou či nevýraznou střelbou. Ve 34.minutě se hostům podařilo odkopnout až daleko na naši půlku a vysoký útočník hostů předběhl našeho stopera a obešel i brankáře. Do prázdné brány pohodlně zavěsil - 1:2.

Do druhé půlky jsme vstoupili dost aktivně. Hra byla hodně vyrovnaná a šance se tvořili na obou stranách. Fotbal nahoru dolů se spoustou šancí se musel hodně líbit. Bohužel jsme v 51. minutě znovu inkasovali. Opět po akci vysokého útočníka Luhačovic, který opět unikl všem našim obráncům a zavěsil potřetí - 1:3. Při tomhle sprintu si náš stoper Honza Lekeš namohl stehenní sval. Přesunuli jsme Jakuba Kubáňe na kraj obrany a Davida Váňu na stopera. Honza se motal na půlce a zkoušel namožený sval rozhýbat. Najednou v 55.minutě se, po výkopu brankáře Tomáše Řezníčka, míč odrazil až za obránce a Honza Lekeš třemi rychlými kroky k němu přiskočil a z 30 metrů zavěsil „padáčkem“ - 2:3. To bylo poslední co Honza zvládnul a raději jsme jej ze hřiště pustili, aby si nohu neporanil úplně. Raději jsme dohrávali v deseti. Překvapivě jsme to byli stále my, kdo diktoval tempo hry. Ale akce končí bez gólového efektu. Až v 62.minutě vybojoval míč Leoš Bachůrek posunul na Martina Kelíška, který krásnou uličkou poslal na bránu celkem tři naše hráče. Míče se ujal Filip Lekeš, který střelou k vzdálenější tyči nedal brankáři šanci - 3:3. Po zbývajících osm minut jsme hráče hostů již k ničemu nepustili a jen naší nemohoucností jsme nevyhráli po spoustě promarněných šancích.

Hodnocení: Musím všechny naše hráče pochválit hlavně za snahu. I hráči, kteří na velkém hřišti hráli podruhé potřetí, nakonec byly platnými částmi celku. Na to že si nemohli odpočinout a museli odehrát celých 70minut jsem to od spousty z nich nečekal.

Nejlepším hráčem bych vybral Tomáše Kelíška, který měl obrovské pole působnosti. Jezdil po celé naší půlce a zastupoval, kromě svého postu uprostřed naší obrany i chyby nezkušených Jakuba Hlinského a Jakuba Kubáňě. Jinak je vidět že osa mužstva zůstala a zachovala si i tvář kombinačního útočného fotbalu.