1.zápas Prakšice-Pašovice vs Újezdec-Těšov 2:0

06.09.2011 13:22

4. 9. 2011 - Okresní přebor žáků

 

Prakšice – Pašovice           -          SOKOL Újezdec – Těšov    2 : 0 (1:0)

 

Sestava:

 

Řezníček Tomáš – Srník Ondřej, Lekeš Jan, Gazdík Jan (K), Váňa David

  • Kelíšek Martin, Kelíšek Tomáš, Lekeš Filip, Vaškovic Marek
  • Bachůrek Leoš, Mrázek Marek

 

Střídali: Stojaspal Adam, Kundrata Michal, Daněk Michal, Janiga Marek

 

V neděli 4. září vstoupili do nové fotbalové sezony i naši žáci.

Zahájil ji v podstatě úplně nový tým. Z osmnáctičlenného kádru je jedenáct hráčů ročníku 2000 –  ti ještě na jaře nastupovali za tak úspěšnou starší přípravku. Budujeme tak nový kolektiv. Ten má ale na to, aby nehrál v soutěži podřadnou úlohu.

V Prakšicích to tak vlastně dnes byl souboj starších (domácí) a mladších (našich) žáků. S tím se ale budeme potýkat celou sezonu. Kluci si tento věkový rozdíl připouštěli jen pár úvodních minut. Po té nervozita opadla a na krásném, i když místy dost podmáčeném trávníku, byl k vidění hezký fotbal.  

První patnáctiminutovka byla více v režii domácích. Naši si zvykali na své nové posty. Od desáté minuty prohráváme, když domácím vyšel jeden z rychlých útoků. Na dorážku prudké střely Tomáš v bráně neměl šanci. Už předtím ale zlikvidoval několik ošemetných situací. Stejně jako v dalším průběhu zápasu. Během utkání je velkou oporou hráčům před sebou.

Se stoupající teplotou stoupá i odvaha našich. Hra se vyrovnala. Bojují, snaží se o kombinace. Není to jen bezhlavé běhání za míčem. Kluci mají i dost silnou diváckou podporu na tribuně a i to je žene k dobrým výkonům. A občas souboje i bolí. To ale k fotbalu patří. A tak Marek Mrázek, Martin Kelíšek, Leoš i Filip pokračují v zápase.

Začátek druhé půle byl oboustranně vlažnější. Postupně se ale znovu víc prosazují domácí.  Posledních patnáct minut jsou to ale borci ve žlutých dresech, kdo má více ze hry. Škoda, že Martin Kelíšek a pak Honza Gazdík své šance uspěchali. Možná by jsme ten kýžený bodík získali. Takto se ale potvrdilo staré známé pravidlo. Dvě minuty před koncem zápasu končí křižná střela z rohu vápna až v Tomově síti.

Za předvedený výkon si ale kluci vysloužili od svých rodičů a známých potlesk při odchodu do kabin. A pochvalu trenérů. Měli jsme svá „hluchá“ místa, byli i dílčí chyby, celek ale vypadal velice slušně. Čas určitě potvrdí, že tento tým opravdu na dobré výsledky má. A časem i na velké úspěchy. Chce to jen vydržet v doposud tak velice solidním přístupu k tréninkům a zápasům.

 

AMATÉRSKÉ video z první půle a pár fotek zde...