2.kolo: Újezdec-Těšov vs Hradčovice

08.09.2012 15:31

2.kolo (8.9.2012 14:00):  Újezdec-Těšov  vs  Hradčovice                      3:3    (2:3)

Branky: Koželuha Tomáš 3 - Hlaváč 3

Na sobotním (8.9.2012) mistrovském utkání přípravky s Hradčovicemi toho bylo spoustu hezkého ke koukání. Obě mužstva předváděla bojovný a nadšený fotbal. Pohoda panovala i mezi trenéry a diváky.

Osobně jsem „ty své bývalé prcky“ viděl hrát až skoro po roce. A byl jsem mile překvapen co za tu dobu dokázali. Oni i jejich trenér. Když jsem tým Radkovi předával, byli to všechno caparti s minimem zkušeností o fotbale. Dnes, když jsem viděl „štírky“ Kubu Kelíška a Tomáše Koželuhu, s nimi další část týmu jak se snaží, vytvářejí si šance, jak se daří občas i hezká kombinace či střela, je to opravdu podívaná pro potěchu. Z branky si kluky dirigoval a taky je mockrát podržel Štěpán Bachůrek. V tom roste s největší pravděpodobností další místní šikovný gólman. Potěšilo i to, že bylo vidět nové tváře i ty staronové. Třeba Vojta Bachůrek na čas na fotbal zanevřel, dnes bojoval o sto šest.

Z pohledu funkcionáře vesnického klubu si myslím, že tudy vede cesta k úspěchům a k zachování oddílu. Přes výchovu vlastní mládeže. Od útlého věku. Cesta je to sice dlouhá a chce to na ní spoustu trpělivosti. Časem ale může přinést úspěchy. Vždyť šikovní mladí hráči mohou odcházet na hostování či na střídavý start do výkonnostně lepších klubů a pak se vracet jako hotoví borci pro tým mužů. Či je možno pustit hráče na přestup a získané prostředky vložit opět do oddílové práce.  

Pro zajímavost: od čtvrtka 6. září začala opět činnost fotbalové minipřípravky. V ní si mohou ty nejmenší děti (už od 4 let) vyzkoušet co je to práce s míčem, jak se hraje fotbal.

 

Josef Srník, trenér mládeže

FOTO ZDE