2.příprava: Újezdec-Těšov vs Dolní Němčí

20.08.2012 11:00

Neděle 19. 8. 2012 – přátelský zápas žáků

 

SOKOL ÚJEZDEC - TĚŠOV        -        TJ DONÍ NĚMČÍ        4 : 6  (0:3)

 

Sestava: Řezníček Tomáš – Řehák Karel, Lekeš Jan, Kelíšek Tomáš, Hlinský Jakub

– Srník Ondra, Váňa David, Lekeš Filip, Jurásek David (D.N.) – Daněk Míša, Kubáň Jakub

Na střídání připraveni: Stojaspal Pavel, Robert Tilchert (oba D.N.)

 

Branky: 2 Filip Lekeš (3:5, 4:5), Míša Daněk (2:5), David Jurásek (1:5)

 

Ani k dnešnímu přípravnému utkání se naše mužstvo nesešlo kompletní. Prázdniny, rodinné dovolenky, ale i nemoci zatím dělají díry do naší sestavy.

Ale díky vstřícnosti vedení hostů se zápas odehrál na velice solidní úrovni a v přátelském ovzduší.

Desítku našich doplnili tři borci z Dolního Němčí. Záložník a dva obránci. Jednoho z nich pak v druhém poločase vystřídal v našem dresu i nejlepší útočník hostí. I jejich obrana potřebovala „provětrat“. A ta změna byla v dalším průběhu dost znatelná.

Naši kluci ale i v nekompletním složení a opět s mladými hráči na trávníku předvedli velice líbivý výkon. Ani stupňující se horko, ani přibývající branky do naší sítě je od chuti zahrát si pohodový fotbal, neodradily.

Konečný výsledek je sice dost velkou zásluhou „hráčů na hostování“, ale vytvářením si šancí, důrazem v soubojích, snahou kombinovat, udělat si kličku, něco vymyslet, tím vším se mnohokrát blýskli i naši borci.     

Ve 45. minutě zápasu prohráváme 0:5 a na nějaký solidní výsledek to nevypadá. Ale najednou přišel zvrat. V 52., 53. a 54. minutě dáváme tři hezké branky a najednou je fotbal ještě víc zajímavější (ne, že by doposud nebyl), ještě víc naši „jezdí“.

Za osm minut, po občerstvovací přestávce, obrana chybovala a prohráváme o dvě branky. Snaha o další vylepšení výsledku u našich ale nemá úspěch. A když pak v poslední minutě Tom Kelíšek z penalty míjí branku hostí, zůstává konečný dvougólový rozdíl ve skóre.

Našim borcům ale není co vytýkat. Zápas jsem si díky nim na střídačce velmi příjemně užíval. Ano, sem tam se vytvořil kiks, sem tam přihrávka nevyšla, mladí měli stále ještě problémy s velkým prostorem a vysokými hráči soupeře, ale celkový dojem z našeho vystoupení je velice potěšující. A to prosím, kdyby někdo viděl jak se někteří naši „plížili“ na hřiště po včerejší akci místních myslivců, stejně jako já by potěšen nebyl. Možná ale na kluky zapůsobil proslov v kabině, možná chtěli ukázat, že ostudu neudělají, prostě zápas se jim vyvedl.

Pochvalu zaslouží všichni, ale asi nejvíc dnes vyčnívali David Váňa a Tomáš Kelíšek. Hlavně druhý poločas se oběma vyvedl. A to už v tom prvním, ve 12. minutě odkulhává Tomáš s bolestivou grimasou v obličeji ze hřiště. Po jednom obranných zákroků má velké bolesti v koleně.

Před začátkem nové sezony kluci dokazují, že soupeři z nich budou muset už mít větší respekt než doposud. I přístupem k tréninkům nám trenérům dělají radost.

 

Josef Srník

FOTO ZDE