3.příprava: Újezdec-Těšov vs Šumice

26.08.2012 13:57

Neděle 26. 8. 2012 – přátelský zápas žáků

 

SOKOL Újezdec – Těšov      -        TJ Šumice 2 : 1 (1:0)

 

Branky: Lekeš Filip (1:0), Váňa David (2:1)

 

Sestava:

Řezníček Tomáš,

 Hlinský Jakub, Lekeš Jan, Kelíšek Tomáš, Daněk Michal

Kelíšek Martin, Lekeš Filip, Bachůrek Leoš, Vaškovic Marek

Váňa David, Kundrata Michal

 

Střídali: Brulík Marek, Bachůrek Štěpán

 

Pro nezájem týmů se nám nepodařilo uspořádat v sobotu turnaj a tak alespoň s jediným ze zájemců o něj, mužstvem Šumic, jsme se domluvili na přátelském utkání. I přesto, že už za čtrnáct dnů si to spolu rozdáme o mistrovské body.

A opakovala se situace z minulého týdne. Tentokrát ale v obráceném gardu. Hostí bylo málo. Do jejich branky tak nastoupil Marek Mrázek a do pole bratranec Leoše a Štěpána Rosťa Pavlíček, který hraje za Lutinu u Olomouce. Jedenáctého hráče trenéři Šumic už nechtěli.

Obě posily předvedly v jejich dresu výborný výkon.

My museli před zápasem trošičku řešit vztahy mezi mladšími a staršími hráči v týmu. Vše ale na sebe vzal gólman Tomáš Řezníček. Před úvodním hvizdem všechny obešel, poplácal a svolal i k tradičnímu pokřiku s rukama v kruhu. A byl to právě on, kdo z našich pak předváděl jeden z nejlepších výkonů. Protože i když nás bylo o jednoho navíc, první půlka nám nijak moc nevycházela. Kluci nehráli úplně špatně, ale pohyb byl ospalý, málo spolu komunikovali, málo se nabízeli. A tak to byl souboj vyrovnaný, se šancemi na obou stranách, které ale oba brankáři bravurně a odvážně likvidovali. Naši největší měl Kuba Hlinský, který po zpětné Filipově přihrávce minul bránu hostí.

Až v poslední minutě první půle „posadil“ David Váňa Filipovi Lekešovi z rohu míč přímo na hlavu a do kabin tak jdeme s jednobrankovým vedením.

Po přestávce znovu naše ospalejší část. A soupeř toho využil ke srovnání.

Až pak teprve přidáváme v důrazu a pohybu. Trošku jsme z lavičky i usměrnili sestavu, prohodili kluky na postech a šance jsou najednou častější. David, Filip, Leoš i další se dostávají do zakončení. Bohužel bez efektu.

Vítězná branka tak přichází až několik minut před koncem zápasu. Marek Vaškovic zatáhl po levé straně míč do vápna, střelu Davida Váni sice Marek Mrázek zachytil, ale neudržel a tak náš útočník dotlačil míč do sítě.

Po předvedeném výkonu vcelku spokojenost. Hlavně s druhým poločasem. Ze základní sestavy scházeli jen  marodi Terka Řezníčková a Ondra Srník a tak se dá říct, že skoro všichni si odzkoušeli svá místa pro mistrovská utkání. Nám trenérům se u většiny kluků potvrdilo jejich správné zařazení.

A navíc znovu nezklamali ani ti nejmladší v sestavě. Svoji neuvěřitelnou fyzičku a taky solidní přehled na hřišti předvedl opět Štěpa Bachůrek. Z těch starších, mimo Tomáše, byli dost vidět i Marek Vaškovic a Martin Kelíšek

 

Josef Srník

FOTO ZDE