4.kolo: Bánov vs Újezdec-Těšov

26.09.2011 08:26

Bánov  vs  Újezdec-Těšov       4:3 (2:2)

 

Branky hostů: Lekeš F. ,Kelíšek M., Mrázek M.

 

Sestava hostů:  Řezníček - Lekeš J. , Váňa , Kelíšek T. , Srník - Vaškovic , Gazdík , Bachůrek , Kelíšek M. - Mrázek , Lekeš F.

Střídali: Řezníčková , Stojaspal, Janiga, Kundrata, Mičík

 

Do zápasu jsme vstoupili hodně odhodlaně a hned od prvních minut po krásných akcích ohrožovali branku domácích.  Po třech neúspěšných pokusech hostů se kapitán domácích pustil do sóla přes půl hřiště a zavěsil. To běžela asi 10.minuta. V 15.minutě vyšla naše kombinace a Filip Lekeš se tváří tvář  bánovskému brankáři nemýlil a zapsal si první gól v žácích. V 25.minutě kapitán domácích zopakoval akci z desáté minuty a strhl vedení na svou stranu: 2:1. Ve 32.minutě po přenesení hry od Honzy.Gazdíka na druhé křídlo se ocitl sám proti gólmanovi Martin Kelíšek. A i on se poprvé zapsal do žákovské střelecké listiny a určil tím poločasové skóre na 2:2.

Shrnutí první půle: Naši dobře kombinují, nádherným fotbalem se dostávají do asi sedmi šancí, ze kterých bohužel jen dvě proměnili. Domácí odpovídají hrou na dva hráče a nakopávanými míči za naši obranu. Asi pětkrát nás tímto dostali do úzkých, z toho dvakrát skórovali.

Ve druhé půli jsme zatlačili domácí na jejich půlku a vytvářeli si spoustu šancí. Bánov se spoléhá jen na dlouhé míče za obranu a bohužel v 45. minutě znovu vede 3:2. Když jsme v 52. minutě po rohu a závaru u naší branky obdrželi ještě gól na 4:2 bylo zle. Ale i přes tuto velkou chybu  se naši hráči vzchopili a zatlačili domácí na jejich polovinu. Po přesné Filipově přihrávce dává Marek Mrázek kontaktní gól (Nejsem si úplně jistý, ale mám pocit, že taky první trefa za žáky). Do konce zápasu se naši ještě hodně snažili, ale korigovat výsledek již nedokázali.

Shrnutí druhé půle: Domácí opět předvedli pouze několik akcí dlouhými míči za naši obranu a dvě šance dokázali proměnit. Naši kluci prvních dvacet minut hráli "to své" tak to vypadalo nadějně po gólu na 4:2 jsme začali divočit a dohadovat se s rozhodčím a zapomínali hrát svou hru. 

Teď trochu mimo hru hráčů samotných: Čárový rozhodčí domácích a zároveň funkcionář žáků Bánova mával takové výmysly, že někteří z nás to neunesli. A pokud domácí funkcionáři musí jedenáctiletým dětem takhle kazit neděli a učit je jak se u nás v republice "dělá" fotbal tak nemá smysl na trénincích vtloukat do dětí něco o férovosti. Domácí funkcionáři ať si šáhnou do svědomí sami. Ovšem byla to pro nás taková malá bajka(ti starší ví že z toho plyne vždy nějaké poučení) a poučení pro dnešek je "Kdybychom proměnili více šancí ani rozhodčí jim nepomůže" - a toho se musíme držet do příště.