5.kolo: Újezdec-Těšov vs Buchlovice

28.09.2011 16:00

TJ Sokol Újezdec – Těšov              -          TJ Buchlovice                                   5:1 (1:0)

 

Branky: 3.,37.,49. Mrázek, 40. Lekeš J., 70.  Gazdík – 45. Kunc

 

Sestava:

 

Řezníček Tomáš – Lekeš Jan – Kundrata Michal, Kelíšek Tomáš, Váňa David – Vaškovic Marek, Gazdík Jan ©, Bachůrek Leoš, Kelíšek Martin – Janiga Marek, Mrázek Marek

 

Střídal: Řezníčková Tereza, Srník Ondřej

 

Do dnešního zápasu v pěkném podzimním dopoledni jsme šli s tím, že chceme konečně prolomit naši výsledkovou smůlu. Hlavní rozhodčí se na utkání nedostavil a tak se, po dohodě obou mužstev, chopil píšťalky domácí Michal Řezníček.

 

První půle byla z naší strany snad nejhorší od začátku sezony. Sice jsme se ve 3 minutě ujali vedení, když nepochopitelné vyběhnutí hostujícího brankáře potrestal hezkou střelou Marek Mrázek. Nahrával mu další Marek – Vaškovic. Po zbytek poločasu už ale z naší strany není k vidění snad žádná akce která by stála za zmínku. Kluci nebojovali, tak jak je to u nich zvykem a snad si i mysleli, že po rychle vstřelené brance se Buchlovičtí porazí sami. Bez našeho přičinění.

 

O poločase tak byla poprvé v sezóně (a snad i naposled) v kabině menší „bouřka“. Bylo třeba všem hráčům připomenout jak si mají počínat, pokud chtějí vyhrávat. Poptat se jich, kde skončila ta jejich dřívější bojovnost, hravost, schopnost kombinovat…

 

Všechno zlé je k něčemu dobré. Druhá půle je ve znamení našeho náporu, který krásně korunoval, po kolmé přihrávce Davida Váni, znovu Marek Mrázek. Vymetl pravou „šibenici“. O pár minut později se vydal na steč stoper Honza Lekeš a po narážečce s Tomem Kelíškem nedal hostujícímu brankáři šanci.

Za stavu 3:0 se naši uklidnili až moc a dovolili skórovat i hostům. Po samostatné akci se trefil hostující Kunc (asi nejlepší hráč Buchlovic). Poté ale už vzali definitivně hru pod kontrolu újezdští fotbalisté a zhruba v 50. minutě završil svůj dobrý zápas a hattrick Marek Mrázek.

Těsně před závěrečným hvizdem se vytoužené branky dočkal i kapitán Honza Gazdík. Po faulu na něj, na hranici velkého vápna, si sám postavil míč k exekuci trestného kopu a střelou pod břevno „zavěsil“.

 

Mužstvo nemůžeme pochválit za první poločas, s lepším soupeřem bychom v něm už prohrávali minimálně o 3 branky, ale po zlepšeném výkonu ve druhé půli je naše vítězství zasloužené. A taky to jsou (konečně) důležité první a ne snad poslední 3 body v sezoně.