DOROST V NOVÝCH DRESECH BEZ BODU

05.09.2017 04:29

3.9.2017                                                                                          KS dorost

TJ SOKOL Újezdec – Těšov     -       Jiskra Staré Město             2 : 3  (1:0)

Sestava: Srník Ondřej – Mikliš Vít, Kundrata Michal, Vaškovic Marek, Zajda Filip
- Jančář Petr, Lekeš Filip ©, Bachůrek Leoš, Koplík Michal (82' Peňáz      Lukáš) – Brulík Marek (62' Hlinský Jakub), Moravanský Zdeněk

Branky: Filip Lekeš 2 (40' 1:0, 57' 2:1)

Na střídání připraveni: Řehák Karel, Kelíšek Miroslav

ŽK: Leoš Bachůrek

Prohra, která zamrzí. A mne osobně nejvíce. Je pod ní velmi podepsán Ondra.
Dvě jeho chyby dopomohly soupeři ke třem bodům.
V 53. minutě podběhl míč z rohového kopu (1:1), v 82. místo aby (za stavu 2:1) provedl dlouhý výkop, pouze míč vyhodil na Peťu Jančáře. Toho protivník o něj obehrál a z protiakce je srovnáno.
Házet ale veškerou vinu na brankáře není ale zrovna spravedlivé. Šancí na vstřelení gólu měli totiž jeho spoluhráči v modrém dost, ale s jejich využitím to dopadalo katastrofálně.
Třetí branka v naší síti byla totiž jen důkazem toho v čem naši absolutně zaostávali a v čem hosté dokázali vytěžit z minima maximum – využívání jakékoliv možnosti k zakončení.
Mimo obránců, kteří si odehráli svůj solidní standart, není v našem týmu koho za co pochválit (po kolikáté už toto v reportech o zápasech opakuji?).
Obě naše branky padly po standartkách. Ve 40. minutě využil Filip perfektně zahraného Vítkova rohového kopu, v 57. ten samý hráč z přímého kopu poslal míč  pěkně k tyči. Ale co víc? Kde je nějaká mezihra, napadání soupeře, důraz? A to nemluvím jen o našem kapitánovi, ale i o ostatních ze zálohy a útoku.
Vždyť jak jinak by bylo možné, aby si hostující gólman v klidu přihrával míče na hranici svého velkého vápna se spoluhráči? Naši se z dáli na to spokojeně dívali. 
Určitě bude třeba znovu a znovu pracovat na zdůrazňování nutnosti osobní zodpovědnosti jednotlivých hráčů k přístupu k zápasům a přípravě na ně. Jinak nikdy důstojnou roli se stejně silnými (anebo silnějšími) soupeři hrát nebudeme. Uspokojení se z nějaké té vstřelené branky nemůže být tím konečným bodem myšlení. Tím musí být odevzdání co nejlepšího výkonu každého z hráčů pro tým jako celek.
Nové dresy, sponzorované firmami ČERVENKA a ČERNÍK, si tak musí na vítěznou premiéru počkat.

FOTO

-josr-