GAZDA CUP 2014

15.03.2014 01:17

V sobotu 8. 3. 2014 se naše žákovské výběry zúčastnily tradičního, v pořadí už desátého, fotbalového halového turnaje - GAZDA CUP 2014 mladších a starších žáků.
Pořadatel, ČSK Uherský Brod, opět připravil kvalitní akci, na kterou si mladé fotbalisty přišlo prohlédnout i mnoho místních fotbalových osobností. Včetně předsedy ČSK pana Josefa Hamšíka a také trenéra divizního týmu pana Františka Ondrůška.

V obou skupinách bylo šest družstev, která mezi sebou odehrála patnáctiminutové duely.

Jak už je to zvykem, dopoledne i odpoledne, povzbuzovala naše kluky i spousta jejich rodičů a známých.

Dopoledne se utkaly mladší výběry. Náš tým tvořili čtyři hráči mužstva žáků, které doplnili další čtyři kluci z přípravky. Sestava jela sbírat zkušenosti a pokusit se nezůstat na chvostu tabulky. To druhé se bohužel nepovedlo. V posledním našem utkání turnaje kluci neproměnili dvě penalty a toto rozhodlo o jejich nelichotivém postu.
Na druhou stranu je ale není třeba nijak moc kritizovat. Každý z nich zahrál podle svých schopností a umu. Tahouny byli Štěpán Bachůrek a Kuba Hlinský. Z „mladých“ Víťa Mikliš.

Sestava:

Bachůrek Štěpán © - Řehák Karel, Hlinský Jakub, Brulík Marek, Mikliš Vít, Jurák Michal,
Bachůrek Vojtěch, Koželuha Tomáš

Trenéři: Srník Josef, Jančář Tomáš

Výsledky:

TJ SOKOL Újezdec – Těšov - Baťov 1930  0 : 2

V prvním zápase se kluci víceméně sehrávají. Bojují, postupem času odpadá i nervozita.
Soupeř je ale lepší.

     - ČSK Uh. Brod 0 : 6

Až do 7. minuty držíme „nulu“. Dokonce jsme, po chybách domácích, měli i dvě šance. Od obdržené branky ale přišel zlom. Ani Štěpovy vynikající zákroky neodvrátily příval branek v naší síti. Ke konci bojují jen mladí.

     - ČSK Uh. Brod „B“ 0 : 1

V tomto zápase se kluci opravdu vytáhli. Zápas rozhodla jedna naše malá chyba. Škoda, že Víťovi se nepovedlo pár vteřin před koncem srovnat skóre.

     - 1. FC SLOVÁCKO U 13 2 : 4

V zápase s dívkami 1. FC jsme se konečně dočkali i branek v síti soupeře. Na 1:2 snižoval,
střelou přes celé hřiště, Štěpán Bachůrek a pět minut před koncem snižuje náskok holek
Víťa Mikliš na 2:4.
Děvčata byla po fyzické stránce daleko vyspělejší. Naši kluci se jich ale nezalekli. Dvěma chybami jim ale dopomohli, bohužel, ke skórování.

     - KEN Veselí nad Moravou 0 : 1

Vzhledem k tomu, že náš soupeř doposud taky všechny zápasy prohrál, navíc měl horší skóre než my, věděli jsme, že na pátou příčku stačí remiza.
Bohužel, přílišná snaha vedla k nervositě a nepřesnostem. No a k tomu ty penalty. Nedali jsme dvě. Napřed Štěpán, pak ani Kuba Hlinský. Soupeř tuhle šanci dostal jednou a využil jí.
Není divu, že kluci byli po posledním hvizdu (jak ukazuje společná fotka) dost zklamaní.


V turnaji starší žáků už byl ve hře v našich barvách úplně jiný tým. Kluci z ročníku 2000 nejsou žádná „ořezávátka“. Za léta společného hraní se vytvořila parta, která nerada prohrává a zvláště na akcích jako je ta dnešní ráda dokazuje, že fotbal hrát umí.
Ale ani tito borci se slabé chvilce nevyhnuli. Bylo to v zápase se Stráním. Turnaj je ale velmi vyrovnaný. Vítězství v našem posledním utkání tým katapultovalo, k velké radosti všech, na třetí místo v konečném pořadí.
Navíc Filip Lekeš za celkově šest zásahů obdržel cenu pro nejlepšího střelce turnaje.
Tak jako v loni i letos se o této sestavě v kuloárech dost mluví. Samozřejmě v dobrém.

Sestava:     

Srník Ondřej – Kundrata Michal, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek, Stojaspal Adam,
Lekeš Filip ©, Dvořák Lukáš, Daněk Michal, Kubáň Jakub, Bachůrek Leoš

Trenéři: Srník Josef, Jančář Tomáš 

Výsledky:

TJ SOKOL Újezdec – Těšov  - TJ Slavonín   1 : 0

Od prvních vteřin čiší z kluků ohromná vůle po vítězství. Makají až neskutečně. Odměnou je branka Filipa Lekeše šest minut před koncem utkání. Když pak do posledního hvizdu nepadlo nic za Ondrova záda, vypuká oprávněná radost v našich řadách.

      - ČSK Uh. Brod 0 : 1

Prestižní souboj se šťastným koncem pro domácí. Šance mají oba týmy, bojuje se tvrdě. Rozhodla jedna utěšená prudká střela pod břevno naší branky.

      - Kyjov 1919  0 : 2

Po dvou vynikajících vystoupeních přichází studená sprcha. První branku dostáváme po nedůrazu naší obrany při bránění (Míša Kundrata). Druhou soupeři daruje Ondra svým špatným vyběhnutím z brány.
Navíc soupeř, to byly „hory“ proti některým našim borcům. Kluci ale i tak mají pár šancí. Bohužel ale bez náležitého užitku.

      - TJ Strání  1 : 2  

V minulém zápase chyboval Ondra. V tomto si, až na něho, vybral svoji slabší chvilku každý další hráč našeho výběru. Zápas to celkově nebyl vůbec pěkný. Taková „přetlačovaná“, které fotbalovost dost scházela. Na vedení Strání stačil ještě, necelé dvě minuty před koncem, reagovat Filip. Srovnal na 1:1. Protivníci ale dokázali využít našich slabých chvil před koncem a dát vítěznou branku.


      - 1. FC SLOVÁCKO U 15 5 : 3

Konec dobrý, všechno dobré. Po minulém zápase jsme s kluky zůstali skoro deset minut v kabině. Napřed se vyříkalo všechno to špatné co v něm udělali a pak řeč plynule přešla na úplně jiná témata. Hošani potřebovali uklidnit. A asi se to povedlo, protože do souboje s děvčaty ze Slovácka už opět nastoupil tým, na který jsme zvyklí. Bojovný, nebojácný, fotbalový. A i když holky podvakrát srovnaly naše vedení, kluky to nepoložilo. Makali dál. Výsledkem byla radost po posledním hvizdu a pak ještě větší, když se začaly počítat body a skóre v celkové tabulce.
Čtyři zásahy si v tomto duelu připsal Filip Lekeš (1:0, 2:0, 4:3, 5:3), jednu branku přidal
Tomáš Kelíšek (3:2)  

Na společných snímcích po turnaji schází Kuba Kubáň a Adam Stojaspal.

-josr-

FOTO (nebo ve fotogalerii žáků)