KLUCI SI ZAHRAJÍ FINÁLE POHÁRU NA LIGOVÉM TRÁVNÍKU

01.05.2014 20:45

Čtvrtek 1.5.2014 Semifinále žákovského Poháru OFS

TJ Tatran Havřice - TJ SOKOL Újezdec-Těšov  3 : 4  (2:2)

Sestava: Srník Ondřej – Řehák Karel, Kundrata Michal, Dvořák Lukáš, Vaškovic Marek –
              Stojaspal Adam, Kelíšek Tomáš, Bachůrek Štěpán, Bachůrek Leo –
              Lekeš Filip, Daněk Michal

Střídali: Hlinský Jakub, Mikliš Vít, Kubáň Jakub, Brulík Marek

Branky: Leoš Bachůrek (0:1), Filip Lekeš (1:2), Stojaspal Adam (3:3), Tomáš Kelíšek (3:4)

Krásné prvomájové dopoledne bylo svědkem duelu o postup do finále poháru OFS.
Navíc z úst zástupců Svazu se hráči obou týmů dozvěděli, že zápas o prvenství se bude hrát na ligovém stadionu v Uherském Hradišti. To byla motivace!
A naši kluci šli hned od úvodního hvizdu za touto představou. I když v sestavě se dvěma marody. Oba Michalové nemají pokoj od bolesti zad. Šéf zadních řad – Míša Kundrata jde střídat už po třech minutách. Poločas nedohrál ani Míša Daněk. Je třeba hýbat s posty v sestavě. Ale i to jako kdyby kluky víc vyburcovalo.
Domácí ale dorážejí a jsou hodně nepříjemní.
V 6. minutě ale tryská radost v našich řadách. Po závaru před domácí brankou se míč odráží k Leovi a ten prudkou střelou otevírá skóre zápasu – 0:1
Ale za dvě minuty je srovnáno. Ondra nectil tradiční brankářskou poučku - chytat míč před dopadem a s dvojím jištěním. Čekal na odraz balonu, ten se ale po orosené trávě sklouzl a vesele si to šine do jeho sítě – 1:1
Hra se rázem vyrovnala. O míč se bojuje po celém hřišti, šance jsou na obou stranách.
Naše kluky žene do dalších akcí fantastický „Fanklub“.
Ve 29. minutě se radujeme znovu. Marek Vaškovic vyvezl míč, Leoš s Tomem si ho předávají před velkým vápnem soupeře. Přihrávka se dostává k Filipovi a ten se nemýlí – 1:2. Nádherný fotbalový moment, nádherná gólová hlavička.
Ale za tři minuty je zase srovnáno. Po Lukášově faulu (byl?) ve vápně se kope penalta. Ondra sice směr střely vystihl, ale byl na ni krátký – 2:2
V kabině ale není vůbec poraženecká nálada. Věříme, že jsme lepší než domácí mužstvo. Že finále hrát budeme.
Ale po obrátce první udeřili Havřičtí. Máme sice dvě šance, ale klasika „nedáš-dostaneš“ se naplňuje. Únik domácího hráče v 10. minutě a stav je – 3:2.
Kluci nic nevzdávají, rodiče silně povzbuzují. Nervosita stoupá i mezi lavičkami.
Ve 14. minutě Marek Brulík krásně vysouvá Adama a ten dává jeden ze svých nejdůležitějších gólů – 3:3.
Drama se stupňuje. Ani jeden z našich kluků nic nevypouští. Plní dohodu, že na hřišti nechají i duši, jen aby finále hráli. Při bránění výsledku Ondrovi v jednu chvíli pomáhá i tyč jeho svatyně. 
Zhruba osm minut před koncem strhává vedení na naši stranu Tomáš Kelíšek .
To po jedné z našich akcí střílí na branku Havřic Filip, brankář míč stačil vyrazit, Tom ale tvrdou střelou rozvlnil síť – 3:4!!!
Poslední minuty to ale vře před naší brankou. Do útoků se zapojuje i domácí gólman. Nervy pracují, naši příznivci jsou ve varu. Trubka, řehtačka, hlasivky, to vše drží kluky ve střehu.
V posledních minutách před naší brankou snad i tráva hoří, jak se tam jiskří.
Do hry se hlásí, i s bolestmi, Míša Kundrata.
Závěrečná minuta a rohový kop domácích. Prudká střela letí k bráně. Skáče na ni kdo může. Najednou se ale mezi všemi zjevuje zelený dres našeho brankáře. Ondra předvedl perfektní zákrok. Pevně drží míč na prsou. Výběh na hranici velkého vápna, dlouhý výkop…a píšťalka rozhodčího. Vyhráli jsme!!! Postupujeme dál!!!
Ta euforie po posledním hvizdu se ani popsat nedá. Fotky mluví za vše. Dnes to byl zápas, ve kterém všichni kluci opravdu nechali duši. Byly i chyby, ale vítězství je zastínilo.
K úspěchu určitě vedlo i to, že jsme se navrátili k naučenému rozestavení formací. Hráči měli větší jistotu.
Slavíme i po příjezdu domů. Zaplnili jsme zahrádku „U Čechů“.
V pátek 23. května nás tak čeká finále na ligovém trávníku. Ať už bude výsledek jakýkoliv (soupeřem bude vítěz duelu Osvětimany – Topolná), už postup je úspěch.
A nabídka pro další fandy. Na ten zápas chystáme autobusový zájezd. Takže kdo chcete kluky povzbudit, hlaste se u mne.
Josef Srník    

FOTO