KONEČNĚ VÝHRA I V MISTROVSKÉM ZÁPASE

08.05.2014 06:16

Středa 7. 5. 2014 OP žáků

TJ SOKOL Újezdec – Těšov   -   TJ SLAVOJ Jarošov 4 : 0  (2:0)

Sestava: Srník Ondřej – Řehák Karel, Vaškovic Marek, Dvořák Lukáš, Hlinský Jakub - 
              Stojaspal Adam, Kelíšek Tomáš, Bachůrek Štěpán, Bachůrek Leoš –
              Lekeš Filip, Daněk Michal

Střídali: Brulík Marek, Kubáň Jakub

Branky: Daněk Michal (1:0), Bachůrek Leoš (2:0), Lekeš Filip (3:0), Dvořák Lukáš (4:0)

Středeční pozdní odpoledne bylo svědkem naší první jarní výhry v Okresním přeboru.
Z víkendu se zápas překládal proto, že čtyři kluci (Lukáš, Leoš, Michal K., Filip), hráli republikové finále ve florbalu za Orel Uh. Brod – 4. místo. Blahopřejeme!
Úkol zněl jasně: pokud chceme dokázat, že patříme na špici tabulky, musíme vyhrát. A kluci si za svým šli od začátku. Obejít se ale, bohužel, museli bez Míši Kundraty. Toho bolesti zad na trávník nepustily.
Byly občas sice i chvilky, kdy mi u našich scházel klid a lehkost z tréninků, ale body jsou doma. Kluci předvedli víc hezčích momentů než chyb. Těch se dnes vyvaroval i Ondra (ba naopak, měl několik dobrých zákroků) a tak se s ním všichni mohli radovat z čistého konta.
Poklonu zaslouží gólmanka hostí. Svůj tým držela nad vodou. Bohužel v posledních chvílích prvního poločasu došlo k nezaviněné srážce mezi ní a Kubou Kubáněm. Děvče s bolestmi opouští bránu. Ale v druhé půli v ní opět stojí. Sice se sotva hýbe, ale svým pomáhá. Klobouk dolů.
V 15. minutě první naše branka po biliárové akci. Ondra odkopává míč a ten jde přes Leoše, Filipa, Toma. Poslední v řadě je Míša Daněk – 1 : 0. Všechno šlo na jeden, maximálně dva doteky. Krásný fotbalový moment.
O deset minut později centruje Marek Brulík před branku. Filipův pokus se ještě neujal, ale střela Leoše už končí v síti – 2 : 0
Šancí jsme měli spoustu i z přímých kopů, ale střely Lukáše a Filipa se jen otírají o tyčky a břevna branky hostí.
Pokusy Jarošova likviduje skvělá obrana s Ondrou v zádech.
Druhý poločas už sice pokropil déšť, ale neubral chuti našim dál skórovat.
Přinesl ale i přísnější pohled sudího. Pískal skvěle a nenechal kluky hrát nefér, či diskutovat.
Ve 45. minutě Leoš tak dlouho otálel jak že to vystřelí na bránu, až se kolem něho přehnal Filip a prudce míč zavěsil do sítě – 3 : 0.
Po tomto momentu se osmělili víc i hosté, ale Ondra si dnešní čisté konto nechtěl nechat pokazit.
V 60. minutě další z hezkých fotbalových momentů. Štěpán má míč pod kontrolou, už se i chystá na střelu, ale z druhé vlny si o něj volá Kája. Štěpán není sobec, přihrává. A nádherná rána zpoza velkého vápna otírá dešťové kapny z břevna svatyně Jarošova.
Lukáš si dnes branku holt chtěl dát. A tak se v 65. minutě vydal s míčem na výlet ze svého místa stopera až k bráně soupeř. Jako tank se protlačil hřištěm a skóruje – 4 : 0.
Vítězné „cigi – caga“ a poděkování od diváků, kteří i v dešti neúnavně povzbuzovali je klukům odměnou.

JS
.
FOTO