NEJSOU JENOM FOTBALISTY

23.03.2014 08:21

Pod tímto nadpisem se budou postupem času objevovat krátké zprávičky o našich mladých fotbalistech, kteří se mimo "honění za balonem" věnují i dalším aktivitám, ve kterých mají spoustu úpěchů.

Dnes představím MARKA VAŠKOVICE

Kdysi, v začátcích, mu i míč překážel při pohybu na hřišti. To bylo ještě v mladší přípravce.  V roce 2011 je to ale on, kdo „načal“ Dolní Němčí při našem přímém souboji o první místo v soutěži (druhou branku přidal Filip Lekeš) starších přípravek. Po tomto vítězství se týmu otevřela cesta ke konečnému prvenství v Okresním přeboru ročníku 2010 - 2011.

Poctivým přístupem k tréninkům, úžasnou pílí a přirozenou bojovností se Marek vypracoval mezi hráče, kteří nyní tvoří páteř žákovského týmu. Pravidelně nastupuje na postu levého záložníka, či obránce. 

 

Do juda, oddílu SOKOL Uherský Brod, přivedl Marka v roce 2010  Vlastik Červenka (v sezoně 2010 - 2011 se i on podílel na vítězství naší fotbalové starší přípravky v Okresním přeboru).

Začal v oddíle „Mláďat“. První soutěže se zúčastnil v roce 2011 už jako mladší žák. V této kategorii vybojoval na turnaji v Tvrdonicích 2. místo.

Nyní je Marek členem družstva starších žáků. A přichází další úspěchy, vítězství na turnajích v Prostějově a Uherském Brodě.

Aby se „vybil“ i jinak, navštěvuje Marek airsoftový kroužek při DDM v Uherském Brodě. V podstatě „se hraje na vojáky“. Tak by se dala zjednodušeně popsat náplň činnosti těchto oddílů. 

 

FOTO

 

-josr-