PODZIM ZAKONČENÝ VÝHROU

05.11.2013 22:06

Neděle 3. 11. 2013             Okresní přebor žáků

TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV  -  FK OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 6 : 2  (2:0)

Sestava: Srník Ondřej – Řehák Karel, Kundrata Michal, Dvořák Lukáš, Brulík Marek – Daněk Michal,
               Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek – Bachůrek Leo, Lekeš Filip ©, Bachůrek Štěpán

Střídali: Kubáň Jakub, Hlinský Jakub, Mikliš Vít

Branky: Filip Lekeš 3, Kelíšek Tomáš 2, Bachůrek Leoš

 

Z posledního mistrovského zápasu podzimu vyšli kluci nakonec vítězně. Nebylo to sice dnes nic jednoduchého, místy ani nic moc krásného v našem podání, ale konečný výsledek dal zapomenout na vše nepříjemné.
Ostrožané nás vždy dokáží nepříjemně potrápit. Taky dnes. Navíc naši jim to místy dost usnadnili. Bylo až neskutečné, kolik přihrávek končilo na kopačkách hostí.
Hezké podívaní na hru domácího mužstva bylo až poslední pětadvacetiminutovku v druhé půli. Zbývající čas jsme se o výsledek docela třásli.
I dnes tým podržel gólman. Ondra toho „sesbíral“ spoustu. Tahouny týmu byli opět Tom s Filipem a  nově sestavená stoperská dvojice, Michal a Lukáš, též dost pomohla k vítězství. Velmi jistý Kája Řehák.
Jako už tradičně bylo oživením děje na hřišti vystoupení benjamínka Víti Mikliše. Ten kluk se snad nebojí ničeho.
Do vedení se dostáváme brzy. Už v 6. minutě obešel Filip ve vápně tři hráče soupeře, přihrál před branku Leovi a ten měl dost času na zpracování a poslání míče do sítě – 1 : 0.
Na dlouhé minuty to bylo ale z naší strany vše. Míče končili v nevydařených přihrávkách, zbytečných střelách, nesmyslných ztrátách…
A soupeř toho dokázal využít. Dotíral na naši branku neustále. Ondra ale nemá chuť balon pustit za svá záda.
Až v poslední minutě první části hry se u postraní čáry, takřka v rohu, k míči dostal Tom Kelíšek. Klička,střela a Tom skáče radostí. Z neskutečného úhlu překonává gólmana hostí – 2 : 0.
Gejzír radosti v Tomově podání strhl všechny. Jako kdyby si své střelecké štěstí schovával na tyto důležité chvíle.
V kabině hráčům zdůrazňujeme, že pokud dnes chtějí uspět, musí všichni podat to největší nasazení. Od gólmana po všechny na lavičce.
Sice na trávník vybíhají borci v modrém zdravě nažhavení, jsou to hosté, kdo přebírá iniciativu.
První minuta druhé půle, únik nejlepšího střelce Nové Vsi a míč se třepotá v naší síti - 1 : 2.   
O pět minut později skoro stejná situace, ale jiný střelec – 2 : 2.
Šok pro nás všechny.
Ale právě tady se začalo ukazovat, že kluci za něco stojí. Po několika minutách útlumu se zvedají k obratu.
V 10. minutě sice ještě Tom neproměňuje penaltu, nařízenou za faul na něho, ale hned po následném rohu se můžeme radovat. Filip se dostal k míči a ruce letí radostí nahoru – 3 : 2.
Za deset minut Filip nahrává do šance Tomovi a ten se nemýlí – 4 : 2.
Na naše kopačky už se konečně vrátil klid a pohoda. Získáváme i fyzickou převahu na hřišti. Hosté pomalu odpadávají.
Pět minut před koncem si zápis do „kanadského bodování“ připisuje i Ondra. Jeho dlouhý výkop přelétá až za obránce hostí, ale nemíjí Filipa. Pro toho už je to pak lehká záležitost překonat brankáře – 5: 2.                                                                                                                                                   V poslední minutě přidává svou dnešní třetí branku Filip – 6 : 2.

Vítězný pokřik tak znovu zazněl z našich hrdel. A po něm i velké poděkování divákům, kteří kluky přišli povzbudit. Na jaře bychom rádi na dobré výsledky navázali. Zimní příprava k tomu bude směřovat.
Snad se po zranění do našich řad vrátí i Martin Kelíšek. Ten si přivodil potíže s kolenem minulou sobotu, kdy nastoupil za dorost.

FOTO...

Josef Srník