PŘEDSEDA (TJ) SE PTÁ PŘEDSEDY (FOTBALOVÉHO ODDÍLU)

13.08.2023 08:53

V minulém týdnu byla fotbalová utkání řízená KFS, díky dešťům, zrušena. A tak teprve až za několik málo hodin vstoupí náš A – tým do bojů o body v I. A třídě Zlínského kraje.

O několik základních informací před zahájením soutěže jsem požádal předsedu našeho fotbalového oddílu Vladislava „Laďu“ Lorence.

J.S.: Můžeš, prosím, krátce popsat jak vzniklo „rychlé“ spojení Mira Kobzinek + Broněk Červenka ke konci jarní části ročníku 22/23?

V.L.: „Kobza“ byl vždy na prvním místě v mém seznamu případných nových trenérů pro "Áčko". Odehrál za TJ spoustu sezon, dalo by se říct, že je takovou místní ikonou. Když se tedy mužstvu nedařilo, když velmi reálně existovala možnost sestupu, bylo třeba reagovat. S Milanem Kroupou jsme se v dobrém rozloučili a díky pochopení a přístupu Broňka Červenky vznikla dvojice, které se podařilo mužstvo stmelit. Kluci pak z pěti utkání čtyři vyhráli, soutěž jsme zakončili pár míst od sestupového ohrožení.

J.S.: Jak se hledal trenér pro novou sezonu?   

V.L.: Částečně jsem na toto odpověděl už v první otázce. Mirek byl pro nás jedničkou na post trenéra. Stále ale působí jako trenér i v ČSK (dorost) a navíc jeho pracovní směny neumožňují pravidelně se věnovat trénování týmu v krajské soutěži, hledal se k němu vhodný spolupracovník. A tak byl osloven další z našich bývalých hráčů, současný trenér Nezdenic, Jiří Vystrčil. Z jeho strany zájem o spolupráci byl, do nové sezony tedy mužstvo vstoupí s trenérskou dvojicí Vystrčil, Kobzinek, vedoucím mužstva bude R. Červenka. A samozřejmě stále se budeme opírat o rady a zkušenosti Broni Červenky.

J.S.: Kolik hráčů je nyní na soupisce mužů, popřípadě je ještě někdo další v Tvém hledáčku?

V.L.: Na vlastní žádost odešel pouze Marek Brulík do Bystřice pod Lopeníkem. Nováčky máme tři.

Martin Vystrčil se vrací z Drslavic, z Hluku přichází Jaroslav Kročil a z Prakšic Jakup Dlapa.

V týmu je nyní dvacet jedna hráčů. 

Všichni spolu absolvovali krátkou, ale intenzivní letní přípravu, jejíž součástí byl i pohárový zápas v O. N. Vsi (prohra 2:3) a generálka na sezonu s Mladcovou (prohra 1:3).

J.S.: S jakými cíli jde tedy tým do nové sezony?    

V.L.: Hlavně je třeba stabilizovat sestavu, najít „společnou řeč“ a přístup. Uhrát klidný střed tabulky.

K tomu nám bude, samozřejmě, potřeba i podpora a pochopení od fanoušků

Díky za rozhovor.

A na závěr ještě jedna zajímavá informace: Fotbalový oddíl, všechny jeho týmy, vstupuje do sezony s hlavním sponzorem jímž je firma PORTAPRO pana Petra Varadi.

 

-josr-