DVOUCIFERNÉ VÍTĚZSTVÍ ŽÁKŮ S OSTROŽSKOU LHOTOU

13.10.2013 18:37

NEDĚLE 13. 10. 2013   OKRESNÍ PŘEBOR ŽÁKŮ

TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV    - SK OSTROŽSKÁ LHOTA 13 : 1  (4:0)

Sestava: Srník Ondřej -  Stojaspal Adam, Kelíšek Martin, Kundrata Michal, Hlinský Jakub – Daněk   Michal, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek – Bachůrek Leoš, Lekeš Filip ©, Bachůrek Štěpán

Střídali: Brulík Marek, Řehák Karel, Kubáň Jakub, Dvořák Lukáš, Mikliš Vít

Branky: Lekeš Filip 4, Vaškovic Marek 2, Brulík Marek 2, Bachůrek Štěpán, Bachůrek Leoš,
             Dvořák Lukáš, Mikliš Vít, Daněk Michal

Už v týdnu na trénincích jsme s Tomášem klukům jasně dali najevo, že pokud chtějí dokázat, svoji příslušnost do špičky v okrese, následující čtyři zápasy, které zbývají do konce podzimu, musí vyhrát.
Motivovat mužstvo do duelu s posledním týmem tabulky bývá vždy složité. Ani nám se to dnes, pro první poločas, zrovna moc nepodařilo.
Měli jsme sice hned ze začátku plno šancí, ale zůstaly nevyužity. Čtyři góly byly slabým vyjádřením našeho vzájemného umístění v tabulce a našich šancí v této části hry.
„Pánové, některé maminky chtějí jít domů. Prý se na to nedá dívat“, tak jsem kluky hecoval o poločase. A názor divaček byl správný. Rozháraná hra, každý by si chtěl dát branku, nesoustředěnost, slabý důraz a pohyb.
Asi ta provokace zabrala, protože druhý poločas, to už byla jiná podívaná. Zvýšil se počet střel na branku, šancí přibývalo a taky procento jejich využití je daleko lepší, než v první půli.
Škoda jen, že jsme si po zbytečném zaváhání v obraně nechali dát gól. Mohli jsme srovnat naše celkové skóre. Takto jsme „mínus jedna“.
Potěšilo, že mezi střelce se zapsalo celkem osm hráčů. Svůj první zásah za náš klub si připsal Lukáš Dvořák. A ani benjamínek, „štírek“, Víťa Mikliš se nedal zahanbit.
Dalším pozitivem je i to, že „kluci z lavičky“ přesvědčili, že v týmu nejsou jen do počtu. Třeba Kuba Kubáň svým důrazem dopomohl ke dvěma našim brankám. 
Škoda jen, že nebylo přáno trefit se do sítě i Tomovi Kelíškovi. Za své výkony by si zasloužil, aby už míč z jeho kopačky do branky soupeře zapadl.
A tak si naši borci po třech týdnech mohli zase zakřičet vítězné „cigy – caga“. 

Josef Srník
              

FOTO